Eloltották a görögországi erdőtüzeket

2021 augusztus 13., 09:46

"Tegnap óta nincs nagyobb aktív tűzfront, csak szórványos tüzek vannak" - jelentette ki a görög tűzoltóság szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján. Az AFP beszámolója szerint az erdőtüzek megfékezésének sikere az esőnek és a hőmérséklet csökkenésének köszönhető. A tűzoltók, a külföldről érkezett segítséggel együtt továbbra is készenlétben maradnak arra az esetre, ha például Évia szigetén vagy a peloponnészoszi Árkádia régióban újra fellángolna valamelyik kisebb tűz. Ugyanis a hétvégére erős szél várható, amely gyorsan újra felszíthatja a lángokat. Az eddigi felmérések szerint

több mint 100 ezer hektár terület égett le Görögországban két hét alatt.

Évián megsemmisült több száz ház, de komoly károk vannak Árkádiában és Athén környékén is. Három ember vesztette életét az országban.

photo_camera Fotó: NICK PALEOLOGOS/Anadolu Agency via AFP
photo_camera Fotó: NICOLAS ECONOMOU/NurPhoto via AFP
photo_camera Fotó: ARIS OIKONOMOU/Hans Lucas via AFP
photo_camera Fotó: NICK PALEOLOGOS/Anadolu Agency via AFP
photo_camera Fotó: NICK PALEOLOGOS/Anadolu Agency via AFP
photo_camera Fotó: NICOLAS ECONOMOU/NurPhoto via AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.