Éremesős kedd

Kettős győzelem kajak férfi 1000 méteren

A világ- és Európa-bajnok Kopasz Bálint rögtön a rajt után nagyon belekezdett. 250 méterig még a portugál Pimenta vezetett, de csak hajszállal, féltávnál már Kopasz állt az élre, 750-nél már teljesen tisztán ő volt az élen, a döntő legfiatalabbja, a 21 éves Varga Ádám pedig már a harmadik helyre jött fel. Kopaszt megszorítani sem tudta a mezőny, Varga pedig a második helyre jött be.

Fotó: PHILIP FONG/AFP
Fotó: MTI Fotószerkesztõség/Kovács Tamás/MTI/MTVA
Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Bronzérem a női kajak párosnak 500 méteren

Kozák Danuta-Bodonyi Dóra kettős csalódottnak tűnt a bronzérem miatt. Előbbit az bosszantotta, hogy nem lett meg a második hely, mert a lengyelek beelőzték őket, nem volt jó a rajtuk, futam közben meg is billentek.

Fotó: LUIS ACOSTA/AFP
Fotó: PHILIP FONG/AFP

Ezüstérem vitorlázásban

A 35 éves magyar vitorlázó elképesztően jól hajózva megnyerte a keddi éremfutamot, minden esélye megvolt a győzelemre is, de mivel a brit riválisa a végére fel tudott jönni a negyedik helyre, Berecz Zsombor összesítésben második lett.

Fotó: OLIVIER MORIN/AFP
Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA
Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Aranyérem a kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájában 


Lőrincz Tamás a kirgiz Akzsol Mahmudov ellen lépett szőnyegre a döntőben. A meccs egyből egy összefejeléssel indult, majd a 22 éves kirgiz kapott egy pontot. Lőrincznek viszont a védekezésből egyből sikerült felállnia. Az első félidőt Mahmudov nyerte 1-0-ra. A második menet első percében Lőrincznek sikerült egyenlítenie, mivel a kirgiz kilépett, majd a magyar kapott még egy pontot, mivel ő volt az aktívabb. A védekezésből Mahmudovnak is sikerült felállnia. A két utolsó percben Lőrincz tudta tartani a vezetést.

Fotó: JACK GUEZ/AFP
Fotó: JACK GUEZ/AFP
Fotó: KEN SATOMI/The Yomiuri Shimbun via AFP
Fotó: JACK GUEZ/AFP