Maffiaként működött az orosz város rendőrsége, a főnök lakásában a vécéülőke is aranyból van

Beszarás, mennyi arany!

Összehangolt rendőrségi akció keretében letartóztatták Alekszej Safonov ezredest, az oroszországi sztavropoli körzet közlekedési rendőreinek parancsnokát és 35 beosztottját. A vád ellenük az, hogy bűnszervezetet alkotva szedtek be korrupciós pénzeket és árusítottak ki illegálisan szinte mindent, a jogosítványoktól  a rendszámtáblákig.

Alexander Hinstein, a körzet duma- vagyis parlamenti képviselője a Telegram-csatornáján azt írta, hogy „igazi maffia” működött Sztavropolban, a korrupt rendőrök „mindenből” pénzt csináltak. Hogy mennyit, azt Hinstein olyan fotókkal illusztrálta, amelyek a képviselő állítása szerint Safonov rendőrfőnök otthonában készültek. Íme egy kis ízelítő a bevételekre fogékony orosz közlekedési rendőrök életéből.

A Safonov-háznak már a kapuja is ígéretes, bár nem teljesen készíti fel a látogatót arra, ami odabent fogadni fogja.

Jó az irány, csak kevés az arany.

A kapun belépve a látvány még mindig skandinávosan visszafogott ahhoz képest, ami a bejárati ajtón belül vár minket:

Hol vagyunk, bozse moj, Stockholm-külsőn?

Odabent már egyből elszabadul az érett korruptbarokk: 

Visszafogott térkialakítás.

Annak minden finom részletével együtt:

De a közlekedőtereknél is van feljebb! A hálószobák, szalonok és fürdőszobák arról árulkodnak, hogy Safonov ezredest a középföldei törpöket is megszégyenítő aranyfétis ejtette rabul:

Ezek az igazán letisztult dizájnelvek: MINDEN legyen aranyból, a folyékony szappant kivéve, mert akkor baromi nehéz lenne kinyomni a palackból:

A legjobb talán ez az igazán profin összerakott rendőrségi videó a házról, benne a hálószoba arany oszlopaival:


Safonov parancsnokot négy évvel ezelőtt már majdnem megvádolták korrupcióval, de akkor még ki tudta mozogni a vádakat, most már sokkal rosszabbul áll a szénája, ami feltehetőleg szintén aranyból készült vagy legalábbis úgy néz ki.

Ja és le ne maradjon, ő az Aranyember: