Az ország legmocskosabb kínai büféje

Meglátták a konyhát, és azonnal bezáratták a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ellenőrei a Pest megyei kínait. A Nébih beszámolója szerint 

  • "az étterem üzemi területén általános volt a takarítatlanság, mind a nyílászárók, a padozat, a munkafelületek, a polcok, de még az edények, az eszközök és a villanykapcsolók is rendkívül szennyezettek, tisztítatlanok voltak."
  • "Több helyen szennyezett, undort keltő textilrongyot találtak az ellenőrök."
  • "Az élelmiszerek tárolásával is akadtak gondok: közös hűtőtérben tároltak eltérő higiéniai megítélésű élelmiszereket (pl. friss hús, konzerv, zöldség, főtt tészta), de számos esetben közvetlenül a padozaton tárolták az élelmiszereket."
  • "Az egységben különböző helyeken, a főzőtér egyik polcán, az ablakpárkányon, az alapanyagraktárban, a tojásraktárban és az emeleti előtérben tároltak személyes és egyéb, a technológiához nem kapcsolódó tárgyakat (pl. vasaló deszka, létra, fogkefe, lábbelik)."

A kínai konyhájában uralkodó állapotok az ellenőröknek is feladta a leckét, a Nébih szerint "az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van."

Videó:

Képek: