Nagy az öröm: a felcsúti kisvasút nyomvonalán állhat forgalomba az Ever Given

2021 március 29., 08:00

Nagyon úgy néz ki, hogy ma reggel kiszabadították az Ever Givent, a világ tengeri kereskedelmének tizedét blokkoló konténerhajót a Szuezi-csatornán.

Fontos kapcsolódó hír, hogy egy térképész megcsinálta az eset egyik legjobb feldolgozását, amikor ezen az oldalon mindenki számára lehetővé tette, hogy ott dobja le a 400 méteres hajót, ahol akarja. Tegnap este óta számos olvasónk küldött terveket, ezekből válogatok - szigorúan mellőzve minden fact checket.

Egyetlen pontosítást látok indokoltnak, sőt életbe vágónak: Bálint nevű olvasónk levelében rámutatott, hogy az első cikkem címével ellentétben „Tihanynál a hajózóútvonal messze nincs 400 méter széles, tehát ez a hajó (amellett, hogy a merülése miatt eleve az oldalán feküdne) lezárná a balatoni hajózást minden olyan hajónak, aminek a merülése nagyobb mint 1 méter (ami kb. minden motoros hajó és az összes tőkesúlyos vitorlás). A hajózóútvonal két szélét egy-egy bójasor jelöli ki.”

És akkor jöjjenek először a nemzetközi, majd a hazai pályamunkák!

Velence

photo_camera Fotó: Olvasónk

Panama

photo_camera Fotó: Olvasónk

London

photo_camera Fotó: Olvasónk

Monaco

photo_camera Fotó: Olvasónk

Felcsút

„Egyértelműen beraknám a Felcsúti Kisvasút helyére! Akkor nem kéne Horvátországba járni és a Szijj Lacinak könyörögni a yachtért!” - írta János.

Karmelita kolostor

photo_camera Fotó: Olvasónk, Bence

Lóversenypálya

photo_camera Fotó: Olvasónk, Bence

A tatai Öreg-tavon

is csúnyán korlátozná a tervezett Avalon szálloda panorámáját Gábor szerint.

Mohács

„Megoldottam Dél-Dunántúl problémáját! Nem híd kell Mohácsra, hanem Ever Given! Ráadásul mivel ez végülis egy hajó, így a kompon dolgozók munkája is megmarad, csak átköltöznek a keresztbe rakott hajóra. Ha meg esetleg a hajósforgalom is haladna tovább, majd markolóval arrébb toszogálják, mint a Szuezi-csatornában” - fejtegette Tamás.

Röszke

„Szerintem a röszke-horgosi határállomáson, vagy úgy általában a déli határon hatékonyabb lenne bármiféle kerítésnél, ha tudnánk sokszorosítani.”

photo_camera Fotó: Olvasónk, Máté

Velencei strand

És végül az ún. mémek

photo_camera Dunánál

De a valóságnál semmi sem jobb

Az Ever Given 2021. március 27-én.
photo_camera Fotó: AFP
Mai kép az irányba fordított Ever Givenről
photo_camera Mai kép az irányba fordított Ever Givenről Fotó: -/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.