Tetőtől talpig felfegyverzett fekete tüntetők követelték a lelőtt Breonna Taylor ügyének kivizsgálását

Az állig felfegyverzett fekete milícia, az NAFC (Not Fucking Around Coalition) felvonulásával folytatódtak a tüntetések Louisville-ben amiatt, mert nem halad a nyomozás a 26 éves Breonna Taylor ügyében, akit március 13-án nyolc lövéssel öltek meg a rendőrök saját otthonában. 

Fotó: Brett Carlsen/AFP

Az ápolónak tanuló fiatal nőre a kábítószert kereső rendőrök éjjel, házkutatási parancs birtokában, de kopogás nélkül törtek rá. A nő barátja, Kenneth Walker a rendőri jelentés szerint fegyvert rántott és lőni kezdett. Walkernak volt fegyvertartási engedélye. Ő túlélte a tűzharcot, amiben egy rendőr is megsebesült. A fegyvertelen nő meghalt.

Fotó: JEFF DEAN/AFP

Az ügyben a nyomozást nem segíti, hogy a rendőrök nem viseltek testkamerát. Mindenesetre a kopogás nélküli házkutatásokat azóta betiltották Louisville-ben.

Fotó: Brett Carlsen/AFP

A rendőrök közül egyelőre senki ellen nem emeltek vádat. Egyiküket kirúgták, kettőt átvezényeltek irodai munkára, a vizsgálat csigalassúsággal halad.

Fotó: JEFF DEAN/AFP

Az NFAC vezetője, John “Grandmaster Jay” Johnson a vizsgálatok felgyorsítását és átláthatóságát követelte. „Ha nem mondtok nekünk semmit, azt kell gondolnunk, hogy nem csináltok semmit” - idézte őt a Reuters. 

Fotó: JEFF DEAN/AFP

A felvonulásra összegyűlő milícia egyik tagjának véletlenül elsült a fegyvere, három NFAC-tag megsebesült, kórházba vitték őket. 

Fotó: JEFF DEAN/AFP