Elbúcsúztak az Operatív Törzs szóvivői

Balról jobbra: Gál Kristóf rendőr alezredes, az ORFK szóvivője, Lakatos Tibor ezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője, Kiss Róbert rendőr alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa és Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs utolsó alkalommal megtartott online sajtótájékoztatója után.Fotó: Botár Gergely/kormany.hu/MTI/MTVA

Mivel szerdán megszűnik a koronavírus-járvány miatt elrendelt különleges jogrend, az Operatív Törzs napi sajtótájékoztatói is véget érnek.

A tájékoztatón Müller Cecília közölte, hogy az elmúlt 24 órában csak egy új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. Az adatok továbbra is kedvezőek, a gyógyultak száma 2547, ez a háromszorosa az aktív fertőzöttek számának. A 964 aktív fertőzött közül 210 ember van kórházban, 16-an szorulnak gépi lélegeztetésre. Az elmúlt 24 órában két idős, krónikus betegségben szenvedő ember halt meg.

Képek az ünneplésről:

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára és Müller CecíliaFotó: Botár Gergely/MTI/MTVA
Fotó: Botár Gergely/MTI/MTVA
Fotó: Botár Gergely/MTI/MTVA

Kiss Róbert nyelvi leleményei előtt két cikkel, Müller Cecília alapos kézmosási útmutatásai előtt pedig egy komplett videóval tisztelegtünk.