Hatalmas területen borított be mindent a vulkáni hamu a Fülöp-szigeteken

2020 január 13., 18:16

15 kilométer sugarú körben hullott hamu hétfőn a Taal vulkán körül: a Fülöp-szigetek fővárosához, Manilához közeli vulkán aktivitása miatt több ezer embert kellett elköltöztetni otthonról, számos repülőjáratot is töröltek, és a szakemberek attól tartanak, hogy a kitörés után szökőár alakulhat majd ki.

Vulkáni hamu borítja az utcákat Manilától délre, Tagatay városában
photo_camera Vulkáni hamu borítja az utcákat Manilától délre, Tagatay városában Fotó: Aaron Favila/AP

A riasztási szintet az ötfokú skálán a 4-esre emelték hétfőre a hatóságok, ami azt jelenti, hogy veszélyes kitörésre lehet számítani akár órákon vagy napokon belül. A Taal a Fülöp-szigetek egyik legaktívabb vulkánja, egy apró sziget közepén helyezkedik el a főváros közelében.

photo_camera Fotó: Aaron Favila/AP
photo_camera Fotó: Gerrard Carreon/AP
Villám és vulkánfüst találkozása
photo_camera Villám és vulkánfüst találkozása Fotó: Bogie Calupitan/AP
photo_camera Fotó: Aaron Favila/AP
photo_camera Fotó: Bullit Marquez/AP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.