Természetesen a Borkai-hajó is elkészült Legóból

Erős pályázó jelentkezett be az építsd meg Magyarországot Legóból felhívásunkra, aki mint írja „dühkezelési terápia gyanánt kezdtem pár hónapja politikai, közéleti témájú diorámákat építeni legóból”. 

Hadházy Ákos a Parlamentben táblákkal zavarja meg Orbán Viktor beszédétFotó: Polibrick

Korábban Polibrick néven blogot is indított, pár kezdeti munka ott megtalálható, de a blogolást abbahagyta. A közéleti diorámákat a Facebookján osztja meg, „igazából csak magamat, meg az ismerőseimet szórakoztatom a hülyeségeimmel”. Nem is akarta, hogy linkeljük. 

Szél Bernadettet kidobják a tévészékházbólFotó: Polibrick
Varju László képviselőt leteperik a tévészékházbanFotó: Polibrick

„Gyerekként sokat legóztam, de szép lassan kinőttem belőle, a legók is elkoptak. Aztán hat évvel ezelőtt egy barátom meglepett karácsonyra egy Lego tűzoltós készlettel (ez csak ilyen libsi poénkodás. Akkoriban tűzoltó voltam). Újra rákaptam az építés örömére, és egyik készlet jött a másik után. Mindenféle témában elkezdtem diorámákat építeni, és ahogy bővült az alkatrészek mennyisége, úgy egyre kevesebb korláttal kellett küzdenem”. 

Borkai Zsolt az Adrián nyaralFotó: Polibrick

„Mostanában az foglalkoztat, hogy jeleneteket meséljek, egy-egy képpel. Ehhez pedig bőven elég muníciót szolgáltat a napi politika, ami -mint mindenki másnak, egyre pofátlanabbul kúszik be a hétköznapjaimba. A legóban az jelenti a potenciált, hogy a kompatibilitása miatt tényleg bármit fel lehet dolgozni. Ezen felül pedig ugye, egy gyerekjátékról beszélünk, és ezt felhasználni komoly témák bemutatására kicsit bizarr... de kétségtelenül hatásos.”

Szijjártó Péter: „A magyar nemzeti érdek az, hogy a törökök Szíria irányába oldják meg a bevándorlási kérdést, és ne Európa irányába”Fotó: Polibrick
Alagút a magyar határ alattFotó: Polibrick
A jógázás démonidézésFotó: Polibrick
Utasok várnak a MÁV szolgáltatásáraFotó: Polibrick

Polibricken kívül is pályáztak a Lego Tölgyessyre. 

Péter egy korábbi munkáját küldte el:

Fotó: Olvasónk, Péter

Róbert pedig ezt küldte: „megörökítettem egy életképet, mikor Soros György pénzt ad át a migránsoknak, hogy szálljanak fel a migránshajóra”.

Fotó: Olvasónk, Róbert

Ha már hajó, Lajost is megihlette a Borkai jacht:

Fotó: Lajos

Ha beszállnál Magyarország megépítésébe kockáról kockára, a megirom@444.hu-ra küldd el a pályázatodat.