„Egy normális homoszexuális nem tartja magát Kövérnek”

Nincs helye homofóbiának a közéletben – üzente több száz tüntető a Kossuth téren szombat este. A Budapest Pride szervezte megmozdulás Kövér László szerdai kijelentései ellen tiltakozott. A fideszes házelnök egy zuglói lakossági fórumon beszélt arról, hogy szerinte a normális homoszexuális tudja, hogy 

„a világ rendje micsoda, hogy ő így született, ilyenné lett. Próbál ehhez a világhoz alkalmazkodni úgy, hogy nem tartja magát feltétlenül egyenrangúnak.”

Kövér itt nem állt meg: az azonos nemű párok örökbefogadását a pedofíliához hasonlította. Szerinte „mindkettő esetben a gyermek egy tárgy, egy élvezeti cikk, a kiteljesedés, az önmegvalósítás eszköze. Különböző okokból nem akarok gyereket, de igényt tartok rá hogy más gyerekét jogom legyen felnevelni”. A megmozdulás szervezői szerint elfogadhatatlan, hogy valaki a XXI. században másodrendű állampolgárnak minősítsen valakit, illetve az is, hogy valaki a szülővé válás vágyát egyenlővé teszi gyermekek megerőszakolásával. 

A Budapest Pride Kövér László homofób kijelentései után gyűjtést indított, azoktól vártak adományt, akiket felháborított a kormánypárti politikus kijelentése. Két nap alatt több mint félmillió forintot kaptak. 

Fotó: botost/444.hu
Fotó: botost/444.hu
Fotó: botost/444.hu
Fotó: botost/444.hu
Fotó: botost/444.hu
Fotó: botost/444.hu
Fotó: botost/444.hu
Fotó: botost/444.hu