Ezen a vasárnapon zárva maradtak Srí Lanka templomai

  • A húsvéti öngyilkos merényletekben 250-nél is többen vesztették életüket, a célpontok katolikus templomok és a nyugatiak által látogatott szállodák voltak, az elkövetők pedig az ISIS-hez köthető szélsőségesek.
  • Egy héttel később a katolikusok otthonaikban imádkoztak, a templomokat ugyanis zárva tartották. Az Indiától délre fekvő szigetországban évszázados múltja van a katolikus egyháznak, de ilyen még nem történt.
  • Malcolm Ranjith bíboros-érsek celebrálta az egész országban sugárzott misét, amelyen részt vett az elnök, a miniszterelnök és az ellenzék vezetője, kifejezve a nemzet összetartozását. 
  • Pont az ő viszályukat okolják sokan az állam működésképtelenségéért, ami többek között ahhoz vezetett, hogy a nyugati titkosszolgálatoktól kapott pontos információk ellenére sem akadályozták meg a terrortámadásokat.
  • Sokan az utcákon és a síroknál gyászoltak. Közben katonák álltak katolikus templomok, de mecsetek bejáratánál is, mivel az amerikai követség és mások jelzései szerint lehetnek még robbantásra képes iszlamista szélsőségesek az országban. (AP)
Fotó: ISHARA S. KODIKARA/AFP
Fotó: STR/AFP
Fotó: ISHARA S. KODIKARA/AFP
Fotó: ISHARA S. KODIKARA/AFP
Fotó: LAKRUWAN WANNIARACHCHI/AFP
Fotó: JEWEL SAMAD/AFP
Fotó: ISHARA S. KODIKARA/AFP
Malcolm Ranjith érsekFotó: LAKRUWAN WANNIARACHCHI/AFP
Fotó: JEWEL SAMAD/AFP