Orbán Viktor: Európa biztonsága törékeny lábakon áll

2019 március 10., 13:02

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a lengyel, a cseh és a szlovák kollégájával Varsó közelében, Wesolában ünnepelte a V4-es országok NATO-hoz csatlakozásának évfordulóját.

Balról jobbra: Orbán Viktor magyar, Andrej Babis cseh, Mateusz Morawiecki lengyel és Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök. Mindannyian többzsebes, cipzáras kabátban ünnepeltek.
photo_camera Balról jobbra: Orbán Viktor magyar, Andrej Babis cseh, Mateusz Morawiecki lengyel és Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök. Mindannyian többzsebes, cipzáras kabátban ünnepeltek. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs/MTI/MTVA

Szlovákia 15, a többiek 20 éve léptek be a világ legerősebb katonai szervezetébe.

Guggoló kormányfők.
photo_camera Guggoló kormányfők. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs/MTI/MTVA

Orbán Viktor többek között azt mondta az ünnepségre, hogy "felértékelődik a NATO szerepe, mert Európa biztonsága ma törékeny lábakon áll".

Orbán Viktor beszél.
photo_camera Orbán Viktor beszél. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs/MTI/MTVA

Orbán kiemelte a magyar honvédség szerepét a NATO-missziókban: "Magyarországról ma 692 katona szolgál a világ különböző pontjain, és hamarosan újabb 130 katona csatlakozik hozzájuk".

Orbán a magyar katonai küldöttséggel, a másik civil ruhás a képen Benkő Tibor honvédelmi miniszter 2019. március 10-én.
photo_camera Orbán a magyar katonai küldöttséggel, a másik civil ruhás a képen Benkő Tibor honvédelmi miniszter. Fotó: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.