Ez a Disznó éve lesz

2019 február 02., 12:45

Idén február 5-én ünneplik Kínában és Kelet-Ázsia többi országában, illetve mindenhol, ahol kínai közösség él a kínai holdújévet. Ez egyben tavaszünnep is, összegyűlnek a családok, sőt ajándékot is adnak egymásnak. Az új év új szerencsét is jelent. Az idei a kínai asztrológia szerint a Disznó éve lesz. Az ünnep idején mindent feldíszítenek, előszeretettel használnak lampionokat, zászlókat, apró dísztárgyakat. Képek Kínából, Hongkongból és Los Angelesből.

photo_camera Fotó: ISAAC LAWRENCE/AFP
photo_camera Fotó: ISAAC LAWRENCE/AFP
photo_camera Fotó: Qianlong/Imaginechina
photo_camera Fotó: FREDERIC J. BROWN/AFP
photo_camera Fotó: ISAAC LAWRENCE/AFP
photo_camera Fotó: STR/AFP
photo_camera Fotó: TANG CHHIN SOTHY/AFP
photo_camera Fotó: TED ALJIBE/AFP
photo_camera Fotó: Qianlong/Imaginechina

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.