Ötödik hete tüntetnek a sárgamellényesek Franciaországban, ismét összecsaptak a rendőrökkel

2018 december 15., 22:07
  • Az eredetileg a benzináremelés, majd azóta már a kormány számos intézkedése ellen lázadó sárgamellényesek az ötödik egymást követő szombaton vonultak utcára több francia városban.
  • A kormány azt kérte, hogy a strasbourgi terrortámadásra tekintettel függesszék fel a demonstrációkat, de ennek nem tettek eleget. Az viszont igaz, hogy sokkal kevesebben voltak, mint előző héten. Akkor 125 ezren tiltakoztak országszerte, ma csak 66 ezren, Párizsban pedig 10 ezerről olvadt 2 ezerre a számuk.
  • Rendőrökből volt több: összesen 69 ezer főt mozgósítottak az erőszak elkerülése érdekében. Dulakodás így is volt, ahogy könnygáz is.
  • Az elnöki palotához közel szemtanúk szerint felbukkant a Femen radikális feminista mozgalom néhány aktivistája is, félmeztelenül tiltakozva. (BBC, MTI)
Champs-Elysees nappal
photo_camera Champs-Elysees nappal Fotó: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT/AFP
Champs-Elysees
photo_camera Champs-Elysees Fotó: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT/AFP
Virágok a rendőrök szélvédőjén
photo_camera Virágok a rendőrök szélvédőjén Fotó: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT/AFP
photo_camera Fotó: JEAN-FRANCOIS MONIER/AFP
De nem mindenki volt ilyen derűs
photo_camera De nem mindenki volt ilyen derűs Fotó: VALERY HACHE/AFP
photo_camera Fotó: ABDUL ABEISSA/AFP
photo_camera Fotó: ABDUL ABEISSA/AFP
photo_camera Fotó: ABDUL ABEISSA/AFP
photo_camera Fotó: ZAKARIA ABDELKAFI/AFP
photo_camera Fotó: ABDUL ABEISSA/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.