A 2018-as kampány csodafegyvere (Soros mellett): a disznóvágás

Nem tudjuk, melyik elemző-marketingguru-spindoctor ötlete volt, nem tudjuk, milyen mérések alapján hozták ki, de itt véletlenről nem lehet szó. Alighanem kiadták a feladatot a CAP-rendszeren keresztül: legyen a képviselő akár tanár, akár ügyvéd, akár közgazdász, ragadjon kést/kolbásztöltőt/pörzsölőt, és legalább néhány fotó erejéig álljon egy sertéstetem mellé.

Hiszen mivel fejezhetné ki jobban népközeliségét, nemzeti jellegét, hagyományőrző elkötelezettségét a politikus, mint a disznóvágással?

Idén a fideszesektől egyetlen sertés sincs biztonságban. Van olyan képviselő, aki szinte minden héten feltűnik kötényben, könyékig véresen, és bont, tölt, abál.  Meg persze pálinkázik. Mert a kis felespoharak is ott vannak mindig, jelezvén azt, amit talán már jelezni sem kell: a képviselő úr is csak egy közülünk.

A felkelő nap fényében, a panelek tövében Tessely Zoltán fideszes képviselő belezésre emeli kis hegyes bökőjét. „Városi disznóvágást tartunk Bicskén.”
Varga Mihály, a csapat bohóca a hagyományokhoz hűen távolról rácsippent a kivérzett tetem fülére. „Óbuda, Táborhegyi Népház, reggel 7 óra, 0 Celsius-fok. Egy történet kezdete, egy történet vége... Este vacsora! :)”
Simonka György nem csak közpénzben szeret a könyékig turkálni, hanem a hagyományosan készített kolbászhúsban is.


Fenyvesi Zoltán egy tornacsarnokban konstatálja, hogy a Balaton körül kolbászból van a kerítés. Az ellenzék lebontaná. „Fonyódon rendezték meg a balatoni települések kolbásztöltő bajnokságát, amelyen a Balatont körbevevő kerítés is kolbászból készült. Választókerületünk két települése, Ábrahámhegy és Badacsonytomaj csapatra is részt vett a versenyen. Szívből gratulálok Ábrahámhegynek az abszolút első helyhez!”
Hende Csaba egy kétszáz kilóhoz közeli kocával: „Hagyományos sváb disznóölés Vaskeresztesen, a jó hangulat garantált!” 
Rábapatyon a disznóvágás hagyományainak megfelelően pallossal felfegyverzett hagyományőrzők is felsorakoztak.  Ágh Péter: „Ötödször rendeztek kolbásztöltő regionális versenyt Rábapatyon, így látható: jó hagyományt teremtettek a szervezők, amiben nagy szerepe van a gasztronómia helyi főszereplőinek.”
Ahogy a nagy böllérkönyvben meg van írva: nincs disznótor kivi nélkül. A hagyomány, az hagyomány.


A Nagy Baranyai Disznótoros: Hoppál Péter visszafogottan őrzi a hagyományokat egy szőrtelenítésre váró mangalica felett. 
Hoppál Péter már oldott hangulatban dőzsöl Gulyás Gergellyel, aki két ujjal mutogat a májas hurkára, és közben Balog Zoltánt fárasztja.
Hoppál Péter egy szépen felújított tornacsarnokban a hagyományokhoz illően totál belazulva zárja a sikeres disznótorost.
Boldog Istvánt drótkefélés közben kapták le egy süldővel. „ Fontos, hogy megtartsuk hagyományainkat!” hangsúlyozta a képviselő. (Disznóvágás Csíkcsicsón)
Boldog István Kétpón is szétkapott egy malacot, de úgy, hogy azt már az Isten se rakja össze. 
Hagyományőrzés 50 fokon. Pócs János az üzemanyag-ellátásért felelt. A képek alapján egy pillanatra sem engedte el a hagyományos pálinkaadagolót. („Hagyományőrző disznóvágás Jászladányon”)
Ezen a képen minden hagyományos. Bencsik János: „Tatabányai Malacságok”.Fotó: MazanTibor/MazanTibor
Herczeg Tamás képviselő (balszélen) érzékien fogja le a halott malac hátsó két lábát, nehogy elfusson. „ Békéscsabán, a Csaba Parkban rendezte meg hagyományos gasztronómiai napját a Békés megyei Kano Judo Sportegyesület. A disznótorral egybekötött baráti összejövetelen a város és a sportegyesület vezetői mellett a sportág kiemelkedő eredményeket elért képviselői is jelen voltak.”
Németh Szilárd egy hamisítatlan, hagyományos csepeli disznóvágáson vett részt. A hagyományoknak megfelelően a flaszteren vérzett ki az malac. „A korán érkezők hagymás vért, kolbászt reggelizhettek, a későn ébredők toroskáposztával, flekkennel is jól lakhatnak ma a Hollandi úton.”
Hagyományos EHETŐ magyar címer. Árpádsáv trappistából és száraz kolbászból, Szent Korona szintén trappistából, málnával, áfonyával és kígyóuborkával dekorálva, zöld hármas halom fejes salátából.
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;