A 2018-as kampány csodafegyvere (Soros mellett): a disznóvágás

Nem tudjuk, melyik elemző-marketingguru-spindoctor ötlete volt, nem tudjuk, milyen mérések alapján hozták ki, de itt véletlenről nem lehet szó. Alighanem kiadták a feladatot a CAP-rendszeren keresztül: legyen a képviselő akár tanár, akár ügyvéd, akár közgazdász, ragadjon kést/kolbásztöltőt/pörzsölőt, és legalább néhány fotó erejéig álljon egy sertéstetem mellé.

Hiszen mivel fejezhetné ki jobban népközeliségét, nemzeti jellegét, hagyományőrző elkötelezettségét a politikus, mint a disznóvágással?

Idén a fideszesektől egyetlen sertés sincs biztonságban. Van olyan képviselő, aki szinte minden héten feltűnik kötényben, könyékig véresen, és bont, tölt, abál.  Meg persze pálinkázik. Mert a kis felespoharak is ott vannak mindig, jelezvén azt, amit talán már jelezni sem kell: a képviselő úr is csak egy közülünk.

A felkelő nap fényében, a panelek tövében Tessely Zoltán fideszes képviselő belezésre emeli kis hegyes bökőjét. „Városi disznóvágást tartunk Bicskén.”
Varga Mihály, a csapat bohóca a hagyományokhoz hűen távolról rácsippent a kivérzett tetem fülére. „Óbuda, Táborhegyi Népház, reggel 7 óra, 0 Celsius-fok. Egy történet kezdete, egy történet vége... Este vacsora! :)”
Simonka György nem csak közpénzben szeret a könyékig turkálni, hanem a hagyományosan készített kolbászhúsban is.


Fenyvesi Zoltán egy tornacsarnokban konstatálja, hogy a Balaton körül kolbászból van a kerítés. Az ellenzék lebontaná. „Fonyódon rendezték meg a balatoni települések kolbásztöltő bajnokságát, amelyen a Balatont körbevevő kerítés is kolbászból készült. Választókerületünk két települése, Ábrahámhegy és Badacsonytomaj csapatra is részt vett a versenyen. Szívből gratulálok Ábrahámhegynek az abszolút első helyhez!”
Hende Csaba egy kétszáz kilóhoz közeli kocával: „Hagyományos sváb disznóölés Vaskeresztesen, a jó hangulat garantált!” 
Rábapatyon a disznóvágás hagyományainak megfelelően pallossal felfegyverzett hagyományőrzők is felsorakoztak.  Ágh Péter: „Ötödször rendeztek kolbásztöltő regionális versenyt Rábapatyon, így látható: jó hagyományt teremtettek a szervezők, amiben nagy szerepe van a gasztronómia helyi főszereplőinek.”
Ahogy a nagy böllérkönyvben meg van írva: nincs disznótor kivi nélkül. A hagyomány, az hagyomány.


A Nagy Baranyai Disznótoros: Hoppál Péter visszafogottan őrzi a hagyományokat egy szőrtelenítésre váró mangalica felett. 
Hoppál Péter már oldott hangulatban dőzsöl Gulyás Gergellyel, aki két ujjal mutogat a májas hurkára, és közben Balog Zoltánt fárasztja.
Hoppál Péter egy szépen felújított tornacsarnokban a hagyományokhoz illően totál belazulva zárja a sikeres disznótorost.
Boldog Istvánt drótkefélés közben kapták le egy süldővel. „ Fontos, hogy megtartsuk hagyományainkat!” hangsúlyozta a képviselő. (Disznóvágás Csíkcsicsón)
Boldog István Kétpón is szétkapott egy malacot, de úgy, hogy azt már az Isten se rakja össze. 
Hagyományőrzés 50 fokon. Pócs János az üzemanyag-ellátásért felelt. A képek alapján egy pillanatra sem engedte el a hagyományos pálinkaadagolót. („Hagyományőrző disznóvágás Jászladányon”)
Ezen a képen minden hagyományos. Bencsik János: „Tatabányai Malacságok”.Fotó: MazanTibor/MazanTibor
Herczeg Tamás képviselő (balszélen) érzékien fogja le a halott malac hátsó két lábát, nehogy elfusson. „ Békéscsabán, a Csaba Parkban rendezte meg hagyományos gasztronómiai napját a Békés megyei Kano Judo Sportegyesület. A disznótorral egybekötött baráti összejövetelen a város és a sportegyesület vezetői mellett a sportág kiemelkedő eredményeket elért képviselői is jelen voltak.”
Németh Szilárd egy hamisítatlan, hagyományos csepeli disznóvágáson vett részt. A hagyományoknak megfelelően a flaszteren vérzett ki az malac. „A korán érkezők hagymás vért, kolbászt reggelizhettek, a későn ébredők toroskáposztával, flekkennel is jól lakhatnak ma a Hollandi úton.”
Hagyományos EHETŐ magyar címer. Árpádsáv trappistából és száraz kolbászból, Szent Korona szintén trappistából, málnával, áfonyával és kígyóuborkával dekorálva, zöld hármas halom fejes salátából.