Hó alatt Nyugat-Európa

2017 december 11., 22:19

Európa nyugati fele kap a télből, jelentős hómennyiség hullott a napokban Nagy-Britanniától Németországig.

Franciaország

A csapadék mellett az Ana nevű viharral is küzd az ország, a nyugat-franciaországi Pays de la Loire régióban óránként 130 kilométeres sebességet is meghaladó széllökéseket mértek. A Météo-France szerint 24 megyére adtak ki narancssárga figyelmeztetést.

photo_camera Fotó: PASCAL POCHARD-CASABIANCA/AFP
photo_camera Fotó: PHILIPPE HUGUEN/AFP
photo_camera Fotó: PHILIPPE HUGUEN/AFP
photo_camera Fotó: PHILIPPE HUGUEN/AFP

Nagy-Britannia

Vasárnap érkezett havazás London öt nemzetközi repterét gyakorlatilag megbénította, a járattörlések Budapestre tartó gépeket is érintettek. Hétfő reggel mintegy 27 ezer lakásban nem volt áramszolgáltatás, mivel a hó- és jégteher súlya alatt kidőlő fák légvezetékeket szaggattak le. Több helyen mértek 30 centiméteres hótakarót, amihez váratlan hideg is társult,

hétfő reggel mínusz 10-14 fokos hőmérsékletet mértek.

photo_camera Fotó: PAUL ELLIS/AFP


photo_camera Fotó: PAUL ELLIS/AFP
photo_camera Fotó: PHIL HATCHER-MOORE/AFP

Németország

photo_camera Fotó: AXEL HEIMKEN/AFP
photo_camera Fotó: AXEL HEIMKEN/AFP
photo_camera Fotó: KARL-JOSEF HILDENBRAND/AFP

Belgium

A hétfői erős havazás komoly fennakadásokat okozott Belgiumban és Hollandiában is. Brüsszel Zaventem repülőtéren mintegy 200 járatot töröltek a nap folyamán, a fővárosban a közúti közlekedés is akadozott. A nehézségek miatt le kellett mondani a találkozót a városban tartózkodó Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke között

photo_camera Fotó: DIRK WAEM/AFP
photo_camera Fotó: DIRK WAEM/AFP
photo_camera Fotó: DIRK WAEM/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.