De szép időnk van, milyen ragyogók a fények, igazi vénasszonyok nyara

2017 október 15., 15:38

Úgy tűnik, az őszközepi nyár euforikus hatást váltott ki a világ fotóriportereinél, a képügynökségek kínálatában hemzsegnek a „de szép időnk van”, „lágy fények, ragyogó arcok”, „vénasszonyok nyara” típusú fotók.

A Tanja névre keresztelt anticiklon gyakrolatilag egész Európa fölé napos, meleg, száraz időjárást hozott, Lisszabontól Moszkváig gyönyörű idő van, csak az írek kaptak be egy jókora vihart Ofélia személyében (bár az is meleg légtömegeket hoz, csak sajnos 180 kilométerórás széllel), illetve Moszkvától keletre és északra már az évszaknak és a földrajzi helynek megfelelően hűvös az idő.

Dél-Franciaországban harminc fok fölött a napi csúcshűmérséklet, megteltek a strandok a hétvégén. Ez itt Franciaország dél-nyugati sarka, a Pirenneusok lábánál fekvő Hendaye strandja. Az atlanti part vizei jellemzően hűvösebbek, mint a mediterrán rész (a Riviéra), nyáron sem mindig melegszenek föl eléggé, de most, úgy tűnik, fürdésre alkalmasak.
photo_camera Dél-Franciaországban harminc fok fölött a napi csúcshőmérséklet, megteltek a strandok a hétvégén. Ez itt az ország dél-nyugati csücske, a Pirenneusok lábánál fekvő Hendaye strandja. Az atlanti part vizei jellemzően hűvösebbek, mint a mediterrán rész (a Riviéra), nyáron sem mindig melegszenek föl eléggé, de most, úgy tűnik, fürdésre, pláne szörfözésre alkalmasak. Fotó: Iroz Gaizka/AFP
A délnyugat-franciaországi nagyváros, Bordeaux utcáin gyerekek játszanak egy szőkőkút vízében. Október 15-én.
photo_camera A délnyugat-franciaországi nagyváros, Bordeaux utcáin gyerekek játszanak egy szőkőkút vízében. Október 15-én. Fotó: Georges Gobet/AFP
Szászországban azért nincs strandidő, de a húsz fok feletti hőmérséklet rendkívül melegnek számít az ősz közepén. A lipcsei Clara Zetkin parkban piknikezők pinikeznek.
photo_camera Szászországban azért nincs strandidő, de a húsz fok feletti hőmérséklet rendkívül melegnek számít az ősz közepén. A lipcsei Clara Zetkin parkban piknikezők piknikeznek. Fotó: Sebastian Willnow/Picture-Alliance/AFP
Taj-csiző kínai taj-csizik Párizsban, mert meleg van.
photo_camera Taj-csiző kínai taj-csizik Párizsban, mert meleg van. Fotó: Christophe Archambault/AFP
Õszi színekben pompázó fák a nyíregyházi Sóstó partján 2017. október 14-én.
photo_camera Õszi színekben pompázó fák a nyíregyházi Sóstó partján 2017. október 14-én. Fotó: Balázs Attila/MTI/MTVA


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.