A három legjobb magyar képet már kiválasztották az idei Sony World Photography Awards-on

2017 március 28., 09:16

A világ legnagyobb, mindenki számára nyílt fotóversenyének Nemzeti díjait hirdették ki kedden. Az idei Sony World Photography Awards zsűrije szerint Csoboth Edina „Oliver” című fotója lett a legjobb magyar alkotás. Csoboth 2006-ban kezdett fényképezni, 2011-ben pedig elnyerte a Sony World Photography Award Divat kategóriájának díját „Punk City” című munkájával.

Mostani győztes képéről elmondta, hogy

„úgy gondoltam, hogy egy tiszta és szuggesztív portréképet készítek Oliverről, az ő egyedi karakterisztikáját csak természetes fények és az analóg technológia segítségével tudtam a legjobban kiemelni. A tökéletes atmoszféra megteremtéséhez szükségem volt egy külső helyszínre, valamint egy középformátumú fényképezőgépre.”

A 2017-es Sony World Photography Awards nyerteseinek névsorát április 20-án hirdetik ki.

Csákvári Péter - X-flys
photo_camera 3. helyezett, Csákvári Péter - X-flys
Csoboth Edina - Invisible Soul
photo_camera 2. helyezett, Csoboth Edina - Invisible Soul
Csoboth Edina - Olivér
photo_camera 1. helyezett, Csoboth Edina - Olivér

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.