Egy drag queen is részt vett az új német elnök megválasztásán

2017 február 12., 19:52

A szokott visszafogottan elegáns/unalmas hangulatban zajlott az új német elnök, Frank-Walter Steinmeier megválasztása, egyetlen vendég megjelenése okozott csak némi feltűnést: a kétméter magas drag queen, Olivia Jones (egykori nevén Oliver Knobel) eléggé kilógott a német politikai elit tagjai közül, ezért számos, az eseményen készült fotón felbukkant.

Photo: Gregor Fischer/dpa
photo_camera Photo: Gregor Fischer/dpa

Jones amúgy ismert szereplő Németországban, elsősorban Hamburgban, ahol rendszeresen tart túrákat a város vöröslámpás negyedében, emellett gyakori vendége tévéműsoroknak is, melyekben a HIV-fertőzöttek jogaiért, a rasszizmus ellen és az állatjogokért szokott kiállni.

Gregor Fischer/dpa
photo_camera Gregor Fischer/dpa

A 47 éves Jones is egyike volt az 1260 delegáltnak, akik szavazhattak az új német elnökre, a Zöldpárt jelölte őt. Az eseményre kerekesszékben érkezett, mivel nemrég lábrövidítő műtéten esett át, hat centivel rövidítették meg a lábait, mert komoly hátfájást okozott neki korábbi, 207 centis termete.

Steinmeier és Olivia Jones (AFP PHOTO / Odd ANDERSEN)
photo_camera Steinmeier és Olivia Jones (AFP PHOTO / Odd ANDERSEN)

Jones abban bízik, hogy Steinmeier egy anti-Trump lesz, és nyugodtsága, stratégiai gondolkodása hasznos lehet majd a világban az amerikai elnökkel szemben. Jones amúgy maga is tervez politikai pályára lépni, korábban azt nyilatkozta, egyszer szívesen lenne Németország elnöke. Mint elmondta, szerinte ideális lenne erre a posztra, nagyon politikus személyiség, és az, hogy egyes szélsőjobboldaliak nem szeretnék, hogy politikus legyen, az egyik fő oka annak, hogy az akar lenni. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.