Egy drag queen is részt vett az új német elnök megválasztásán

A szokott visszafogottan elegáns/unalmas hangulatban zajlott az új német elnök, Frank-Walter Steinmeier megválasztása, egyetlen vendég megjelenése okozott csak némi feltűnést: a kétméter magas drag queen, Olivia Jones (egykori nevén Oliver Knobel) eléggé kilógott a német politikai elit tagjai közül, ezért számos, az eseményen készült fotón felbukkant.

Photo: Gregor Fischer/dpa

Jones amúgy ismert szereplő Németországban, elsősorban Hamburgban, ahol rendszeresen tart túrákat a város vöröslámpás negyedében, emellett gyakori vendége tévéműsoroknak is, melyekben a HIV-fertőzöttek jogaiért, a rasszizmus ellen és az állatjogokért szokott kiállni. 

Gregor Fischer/dpa

A 47 éves Jones is egyike volt az 1260 delegáltnak, akik szavazhattak az új német elnökre, a Zöldpárt jelölte őt. Az eseményre kerekesszékben érkezett, mivel nemrég lábrövidítő műtéten esett át, hat centivel rövidítették meg a lábait, mert komoly hátfájást okozott neki korábbi, 207 centis termete. 

Steinmeier és Olivia Jones (AFP PHOTO / Odd ANDERSEN)

Jones abban bízik, hogy Steinmeier egy anti-Trump lesz, és nyugodtsága, stratégiai gondolkodása hasznos lehet majd a világban az amerikai elnökkel szemben. Jones amúgy maga is tervez politikai pályára lépni, korábban azt nyilatkozta, egyszer szívesen lenne Németország elnöke. Mint elmondta, szerinte ideális lenne erre a posztra, nagyon politikus személyiség, és az, hogy egyes szélsőjobboldaliak nem szeretnék, hogy politikus legyen, az egyik fő oka annak, hogy az akar lenni. (BBC)