Pusztító volt a bolgár vonatbaleset

2016 december 10., 14:43

Ötre emelkedett a szombati bolgár vonatbalesetben elhunytak száma, de több sérült olyan súlyos égési sérülést szenvedett, hogy tovább nőhet az áldozat száma.

Bulgária észak-keleti részén, Hitrinónál siklott ki egy gázszállító vonat két kocsija. Az egyikben propán-bután, a másikban propilén gáz volt. A kocsik nekiütköztek egy elektromos vezetéknek, majd felrobbantak és lángolni kezdtek.

A robbanás és a tűz több mint húsz házat megrongált, sok ember megégett. A baleset helyszínét meglátogató Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök szerint a több mint húsz sérült között vannak olyanok, akiknek a bőrfelületének 90 százaléka megégett. Arra kérte a környéken élőket, hogy adjanak vért a helyi kórházban, ahol a sérülteket kezelik.

Hogy mi okozta a szerelvények kisiklását, azt még vizsgálják. (MTI/BBC)

photo_camera Fotó: AFP
photo_camera Fotó: AFP
photo_camera Fotó: AFP
photo_camera Fotó: AFP
photo_camera Fotó: AFP
photo_camera Fotó: AFP
photo_camera Fotó: AFP
photo_camera Fotó: AFP
photo_camera Fotó:AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.