18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

48 óra, 50 halott, több mint 10000 menekült

2016 október 05., 21:01

Ismét növekedett az Észak-Afrikából Olaszország felé menekülők száma:

csak a hét első két napján több mint tízezer embert mentett meg az olasz parti őrség.

Hétfőn a líbiai partoktól indult bárkából és gumicsónakból több mint hatezer embert mentettek ki, a migránsok közül kilencen nem élték túl az utat.

Kedden 4650 embernek nyújtottak segítséget, aznap 28 holttestet találták a csónakokban.

A mentési akciók a líbiai partoktól harminc mérföldre zajlottak az olasz parti őrség, az olasz haditengerészet, illetve több nemzetközi humanitárius szervezet részvételével.

A hatalmas tömeg annak köszönhető, hogy az utóbbi napok viharos időjárása után az Észak-Afrika és Dél-Olaszország közötti térségben javult az idő, az embercsempészek egymás után bocsátották útra az emberekkel megtömött hajókat. Olaszországot idén eddig 142 ezer migráns érte el, az út során pedig 3100 ember vesztette életét.

Fotók: AFP PHOTO / ARIS MESSINIS

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.