Ok, jól néz ki a két kilométer hosszú margherita pizza Nápolyban, de vajon hol sütötték meg?

Ha Nápolyban csinálnak pizzát, akkor az valószínűleg akkor is finom, ha két kilométer hosszú, és az idióta világrekordok közé szánják. Tavaly júniusban a milánói Expón csináltak egy 1595 méter hosszú pizzát, de a magát – szerintem joggal – a pizza megkérdőjelezhetetlen fővárosának tartó Nápolyban ezt nem hagyhatták szó nélkül, így csináltak tegnap egy ennél is jóval nagyobbat.

Összetevők:

  • 2 tonna liszt
  • 1,6 tonna paradicsom
  • 2 tonna mozzarella
  • 200 liter olívaolaj
  • 30 kilogramm friss bazsalikom
  • 1500 liter víz

A pizza két kilométer hosszú, és 40,5 centi széles. El is nevezték a pizzát Ottaviának, Augustus császár előtti tisztelgésként (mondjuk ő biztosan nem evett margherita pizzát, mert azt csak 1889-ben találták ki).

Egy kérdésem van: hogyan sütötték meg?

Hogy fér be egy előírásszerű fatüzelésű kemencébe? A válasz a képek között.

MTI/EPA/Cesare Abbate
MTI/EPA/Cesare Abbate
Stringer / Anadolu Agency
MTI/EPA/Cesare Abbate
MTI/EPA/Cesare Abbate
MTI/EPA/Cesare Abbate
Stringer / Anadolu Agency

(MTI, Daily Mail, Il Mattino)