Ok, jól néz ki a két kilométer hosszú margherita pizza Nápolyban, de vajon hol sütötték meg?

2016 május 19., 05:06

Ha Nápolyban csinálnak pizzát, akkor az valószínűleg akkor is finom, ha két kilométer hosszú, és az idióta világrekordok közé szánják. Tavaly júniusban a milánói Expón csináltak egy 1595 méter hosszú pizzát, de a magát – szerintem joggal – a pizza megkérdőjelezhetetlen fővárosának tartó Nápolyban ezt nem hagyhatták szó nélkül, így csináltak tegnap egy ennél is jóval nagyobbat.

Összetevők:

  • 2 tonna liszt
  • 1,6 tonna paradicsom
  • 2 tonna mozzarella
  • 200 liter olívaolaj
  • 30 kilogramm friss bazsalikom
  • 1500 liter víz

A pizza két kilométer hosszú, és 40,5 centi széles. El is nevezték a pizzát Ottaviának, Augustus császár előtti tisztelgésként (mondjuk ő biztosan nem evett margherita pizzát, mert azt csak 1889-ben találták ki).

Egy kérdésem van: hogyan sütötték meg?

Hogy fér be egy előírásszerű fatüzelésű kemencébe? A válasz a képek között.

photo_camera MTI/EPA/Cesare Abbate
photo_camera MTI/EPA/Cesare Abbate
photo_camera Stringer / Anadolu Agency
photo_camera MTI/EPA/Cesare Abbate
photo_camera MTI/EPA/Cesare Abbate
photo_camera MTI/EPA/Cesare Abbate
photo_camera Stringer / Anadolu Agency

(MTI, Daily Mail, Il Mattino)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.