Hét gyönyörű kép a falra, a hét minden napjára

2016 április 12., 09:02

A miniszterelnök szokatlanul erős körutat tett a múlt hét végén: szombaton a MÁV-stadiont avatta fel Szolnokon, vasárnap a DVTK új edzőközpontját adta át Miskolcon. A Facebook-oldalán ez a videó érzékletesen foglalta össze a lényeget:

link Forrás

Bármennyire is meglepő, ezzel még a stadionépítések feléhez sem értünk el, eddig Orbán csak 4 stadiont, 2 edzőközpontot és 1 műfüves pályát adott át.

Ezek viszont egytől egyik gyémántok az örökkévalóságnak, vagy ahogy Orbán mondta: a futball nem a pénzhez, hanem a sporthoz tartozik, a sportnak – ami a kultúra része – pedig az a lényege, hogy nemzedékről nemzedékre öröklődik.

Mint az igazi műalkotások. Ha pedig ezt elfogadjuk, akkor az avatóknak is ott van a helyük minden háztartás falán, hogy bármikor megcsodálhassuk a közös eredményünket egy pohár kiváló vörösbor mellett. Minimum A4-es papírra nyomtatva, fekve!

Orbán Viktor műfüves futballpályát ad át Dzsudzsák Balázzsal a focista szülőfalujában, Nyírlugason 2012. december 21-én (Fotó: Orbán Viktor / Facebook)
photo_camera Orbán Viktor műfüves futballpályát ad át Dzsudzsák Balázzsal a focista szülőfalujában, Nyírlugason 2012. december 21-én (Fotó: Orbán Viktor / Facebook)
Orbán Viktor és Kósa Lajos átadja a debreceni edzőközpontot, és megtekinti a készülő stadiont 2013. április 28-án (Fotó: Orbán Viktor / Facebook)
photo_camera Orbán Viktor és Kósa Lajos átadja a debreceni edzőközpontot, és megtekinti a készülő stadiont 2013. április 28-án (Fotó: Orbán Viktor / Facebook)
Angel Maria Villar, a Spanyol Labdarúgó Szövetség elnöke, Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc Simicskó István és Buzánszky Jenő a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Aréna első hivatalos mérkőzése után 2014. április 21-én. Az Orbán birtokán álló stadiont nem a miniszterelnök, hanem Schmitt Pál volt államfő avatta fel. (Fotó: Beliczay László / MTI)
photo_camera Angel Maria Villar, a Spanyol Labdarúgó Szövetség elnöke, Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc Simicskó István és Buzánszky Jenő a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Aréna első hivatalos mérkőzése után 2014. április 21-én. Az Orbán birtokán álló stadiont nem a miniszterelnök, hanem Schmitt Pál volt államfő avatta fel. (Fotó: Beliczay László / MTI)
„Örülök, hogy eljött a pillanat, amikor végre válaszolni tudok a debreceni szurkolók örökzöld kérdésre, hogy hol a stadion. Tisztelt debreceniek, itt a stadion!” – mondta Orbán Viktor, amikor Kósa Lajossal 2014. május 2-án átadta a Nagyerdei Stadiont (Fotó: Orbán Viktor / Facebook)
photo_camera „Örülök, hogy eljött a pillanat, amikor végre válaszolni tudok a debreceni szurkolók örökzöld kérdésre, hogy hol a stadion. Tisztelt debreceniek, itt a stadion!” – mondta Orbán Viktor, amikor Kósa Lajossal 2014. május 1-én átadta a Nagyerdei Stadiont (Fotó: Orbán Viktor / Facebook)
Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédéhez készül az FTC új stadionja, a Groupama Aréna megnyitóján 2014. augusztus 10-én. Mellette balra Kovács István olimpiai és világbajnok ökölvívó, jobbra Gundel Takács Gábor, az MTVA műsorvezetője. (Fotó: Beliczay László / MTI)
photo_camera Orbán Viktor ünnepi beszédéhez készül az FTC új stadionja, a Groupama Aréna megnyitóján 2014. augusztus 10-én. Mellette balra Kovács István olimpiai és világbajnok ökölvívó, jobbra Gundel Takács Gábor, az MTVA műsorvezetője. (Fotó: Beliczay László / MTI)
Orbán Viktor átadja a szolnoki MÁV-stadiont 2016. április 9-én (Fotó: Orbán Viktor / Facebook)
photo_camera Orbán Viktor átadja a szolnoki MÁV-stadiont 2016. április 9-én (Fotó: Orbán Viktor / Facebook)
Orbán Viktor beszédet mond a DVTK labdarúgó-edzőközpontjának átadásán Miskolc Diósgyőr városrészében (Fotó: Orbán Viktor / Facebook)
photo_camera Orbán Viktor beszédet mond a DVTK labdarúgó-edzőközpontjának átadásán Miskolc Diósgyőr városrészében (Fotó: Orbán Viktor / Facebook)

2018-ig hátravan még Újpest, Mezőkövesd, Szeged, Sopron, Kozármisleny, Kisvárda, Paks, a Haladás, a Diósgyőr, a Videoton, a Honvéd és az MTK új/felújított stadionja, illetve az új Puskás Ferenc Stadion. (És egyszer talán az átmenetileg stadionépítésileg megszorított Vasas, illetve Győr, Pécs, Nyíregyháza, Kaposvár, Kecskemét és Pápa stadionja is elkészül.)

Mindennek ellenére 2010 óta nem nőtt, hanem csökkent a meccsre járó szurkolók száma, ráadásul még a hivatalos számoknál is kevesebben járnak. A kormány 2017-ig mégis kb. 235 milliárd forintot áldoz a stadionépítésekre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.