Ennyi maradt az Iszlám Állam által szétbarmolt ókori városból

2016 március 28., 16:44

Sikeresen visszafoglalták az orosz hadsereg által támogatott aszádista szír kormányerők Palmüra városát. Most régészek lepték el a területet, hogy felmérjék, mekkora pusztítást okoztak az Iszlám Állam terroristái, akik fél éven keresztül fosztagatták és rombolták az ókori világ egyik legszebben megmaradt emlékét.

Ez az előtte-utána kép a palmürai diadalívet mutatja:

A palmürai dialdalív 2010-ben és 2016 márciusában. 2015 októberben romboltak rajta sokat az Iszlám Állam terroristái. (AFP / LOUAI BESHARA AND STRINGER)
photo_camera A palmürai dialdalív 2010-ben és 2016 márciusában. 2015 októberben romboltak rajta sokat az Iszlám Állam terroristái. (AFP / LOUAI BESHARA AND STRINGER)

Ez pedig Bél templomát:

photo_camera Bél Temploma 2014-ben és 2016 márciusban.

A romváros egyébként sem volt túl jó állapotban, de a terroristák sokat tettek, hogy tovább rombolják. Főleg azokat a dolgokat pusztították, amikről úgy gondolták, hogy templom lehet, a szobrokat pedig általánosságban nem szeretik, azokat felrobbantották.

További képek a puszításról:

photo_camera AFP / Maher AL MOUNES
Palmüra 2016-ban, az ISIS rombolása után
photo_camera AFP / STRINGER
AFP / Maher AL MOUNES
photo_camera AFP / Maher AL MOUNES
Palmüra a márciusi felszabadítás után (Fotó: AFP / Stringer)
photo_camera AFP / STRINGER
photo_camera AFP / Maher AL MOUNES
photo_camera AFP / STRINGER

Ez pedig egy vasárnapi drónfelvétel a város egészéről:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.