Rémálomszerű torzók élnek ott, ahol a Google Street View megtörik

  • Az amerikai vizuális művész, Kyle Williams nemrég egy átlagos délutánon azt tette, amit mindannyian szoktunk néha. Téttelenül szörfölt idegen tájakon a Google Street View-ban. Hirtelen egy nagyon furcsa jelenetbe futott bele: egy törzs nélküli lányba, lábai egyenesen a mellkasából nőttek ki. 
  • Egy francia strandon történt mindez. És persze magyarázat is volt rá, a Google a felhasználók által feltöltött fényképeket rendezni 360 fokos panorámaképekké, és ilyenkor egy egyszerű emberi mozdulat képes, hogy megtörje az eleve elrendelt harmóniát. 
  • Williams lelkes lett, a következő napokban órákon át kereste még a hasonló jeleneteket. Végül húsz olyan képet talált, amin kizökkent az idő, elcsúsztak a dimenziók. 
  • Hasonló képeket találni amúgy nem nagy kaland, bármelyik turistákkal zsúfoltabb helyről készült Street View fotókon rövid időn belül bárki ráakadhat ilyen képekre. Mégis, Williams gyűjteményében van valami művészi, a maga glitches, torzós módján. Még ha ő maga ezeket nem is tekinti művészetnek, inkább csak szórakozásnak fogja fel az egészet. 
  • A fényképeket Williams hozzájárulásával közüljük. További műveit Twitterén lehet követni. A képek címe mellett zárójelben az látható, hogy ki készítette az eredeti felvételt. 
Az első kép volt ez: Clusterfuck (Jerome Favre)
Bad Girl (Fran González)
Broken Up Lady (Jerome Favre)
Fist Face (Leon Johnson)
Dropped Calls (Sparky Ant)
Double-Headed Doggie (Bob Spaziano)
Francis Bacon Beach Vacation (Giuseppe Liccardo)
Flamingo (Rico Tumin).
High Five (Chuck Sirron)
Jordans (Colin Redbond)
Happy Dissolving Tourist (Danka Lochowicz)
Legend (Arthur Star)
Legless European Dad Pose (Adam Luzniak)
No Face Detected (Fran González)
Headless Man Hit By Pigeon (Julian Hoffbauer)
Short Stuff (João Faraco)
Two Beers And Half A Lady (Mihaly Matrai)
Zombie Hand (Adalberto Menardi)