A szerencse állandó

2015 november 26., 22:13

Az amúgy is ragyogó időszakát élő magyar kortárs fotográfia egy eddig nem ismert, de jelentős helyet követelő életművel gazdagodhat, hála a Szerencsejáték Zrt. elfeledett Flickr-albumának. A képsorozat 2013. decembere óta nem frissült, de egy koherens, egész sorozattal állunk szemben.

Élénk, erős színű fotók, digitális technika. A képen hétköznapi ruhákban, lottózókban láthatóak a lottózók vagy más szerencsejátékot üzők. Az ismeretlen művész gondolatait sajnos nem ismerjük, de nyilvánvaló cél lehetett, hogy a nézőben először fel se merüljön, hogy mennyi kilométer, mennyi város van a fotók mögött. Hiába a nagy távolságok, a látványban nincsen változás. Akár szociofotóként is tekinthetünk a műre, hiszen egy jellemző tevékenység, akár folklór részeként is értelmezhető a lottózás közben.

A formai megvalósítás mindenféle modorosságtól, technikai erőszaktól mentes.

210. sz. Lottózó, Cegléd
photo_camera 210. sz. Lottózó, Cegléd
photo_camera 809. sz. Lottózó, Monor
265. sz. Lottózó, Szombathely
photo_camera 265. sz. Lottózó, Szombathely
809. sz. Lottózó, Monor
photo_camera 809. sz. Lottózó, Monor
249. sz. Lottózó, Kisújszállás
photo_camera 249. sz. Lottózó, Kisújszállás
809. sz. Lottózó, Monor
photo_camera 809. sz. Lottózó, Monor
330. sz. Lottózó, Miskolc
photo_camera 330. sz. Lottózó, Miskolc
378. sz. Lottózó, Szolnok
photo_camera 378. sz. Lottózó, Szolnok
282. sz. Lottózó, Nagykanizsa
photo_camera 282. sz. Lottózó, Nagykanizsa
120. sz. Lottózó, Békéscsaba
photo_camera 120. sz. Lottózó, Békéscsaba
87. sz. Lottózó Budapest
photo_camera 87. sz. Lottózó Budapest

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.