Ez az a ház, ahol a belga rendőrség megtalálta a merényletre készülő terroristákat

2015 november 21., 13:15
  • Brüsszelben szombaton katonák lepték el az utcákat, a bevásárlóközpontok bezártak, focimeccseket és koncerteket mondtak le, miután a városban a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget.
  • Charles Michel belga miniszterelnök szerint erre azért volt szükség, mert megbízható információik voltak arról, hogy a terroristák a párizsihoz hasonló merényletekre készülnek az országban.
  • A terrorkészültség előzménye, hogy péntek este a rendőrök egy brüsszeli lakásban komolyabb fegyverarzenált találtak.
  • A razzia abban a Molenbeek nevű városrészben történt, ahonnak a párizsi merényleteket végrehajtó terrorsejt is működött.
  • A letartóztatáskor most nem alakult ki lövöldözés.
photo_camera Ennek a háznak a második emeletén találtak rá a rendőrök a fegyverarzenálra - Fotó: Plankó Gergő
photo_camera A legtöbb fegyveres Brüsszel belvárosában áll - Fotó: Plankó Gergő
photo_camera Plankó Gergő szerint Molenbeekben nyugodt a hangulat, nincs akkora rendőri és katonai jelenlét, mint Brüsszel belvárosában - Fotó: Plankó Gergő

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.