Ezrek éjszakáztak a hidegben a földrengés után

2015 október 27., 09:30

Afganisztán területén, a hegyvidéki Hindu-Kush régióban volt annak a 7.5-ös erősségű földrengésnek az epicentruma, amit még Indiában, Delhiben is éreztek hétfőn. A rengés Pakisztánban okozta a legsúlyosabb károkat, már több mint háromszáz fölött van a halottak száma, kétezer ember került eddig kórházba. Több hegyvidéki települést még nem tudtak megközelíteni a mentőosztagok.

Afganisztánban tizenkét iskolás vesztette életét, mikor megpróbálták elhagyni az osztálytermet. Az országban összesen 76-an haltak meg. Ashraf Ghani elnök televíziós beszédben sürgette a lakosságot, hogy segítsenek a mentési munkálatokban. Az utórengésektől tartva több ezren éjszakáztak a szabadég alatt. (BBC)

photo_camera Sérültet látnak el a peshawari kórházban. AFP PHOTO / A MAJEED

photo_camera
photo_camera A pakisztáni Sargodha piaca. AFP PHOTO / SHAHID BUKHARI

photo_camera AFP PHOTO / BASIT SHAH

photo_camera AFP PHOTO / Anwarullah KHAN

photo_camera Összedőlt lakóház a pakisztáni Peshawarban. Bilal Khan / Anadolu Agency

photo_camera A. Ali / Anadolu Agency

photo_camera AFP PHOTO / HASHAM AHMED

photo_camera AFP PHOTO / Anwarullah KHAN

photo_camera Törmelékek Kabulban. AFP PHOTO / AREF KARIMI

photo_camera Imranullah Khan / Anadolu Agency

photo_camera AFP PHOTO / BASIT SHAH

photo_camera AFP PHOTO / EHSAN ULLAH

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.