Emberi mivoltukból kivetkőzött huligánok Kapolcson

Kapolcsutt és vidékén zajlik a Művészetek Völgye "fesztivál", ahol sajnos a kulturált szórakozásra vágyó fiatalok közé szép számmal keverednek a többségi társadalom értékeit és normáit tagadó antiszociális, bűnöző hajlamú elemek, úgynevezett hippik.

Hippik egy csoportja az Eger-víz pataknál okoz súlyos ökológiai problémát, amelyet majd közpénzből kell elhárítani. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
A Tom White és barátai Amerika-imádó „rockabilly” együttes nagybőgöse emberi mivoltából kivetkőzve fetreng és hangszerével sexualis aktust imitál a döbbent járókelők szeme láttára Kapolcson. Az ilyen „fesztiválokon” a rendőrség szerint gyakori az „anyagozás”: a fiatalok illegális szereket, például marihuánatartalmú füvet szippantanak, és ettől „elszállva”, öntudatlan állapotba kerülve „szórakoznak”, amely szórakozás gyakran torkollik bűncselekmények elkövetésébe. Vigyázzanak magukra, rendeltetésszerűen tartsák zárva a nyílászárókat! Ha hippiket vagy hippikre emlékeztető egyéneket látnak, azonnal értesítsék a hatóságokat! (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)