A világ aktuálisan legszomorúbb embere :(

2015 július 13., 10:58

Euklid Cakalotosz görög pénzügyminiszter nem csoda, hogy a világ legszomorúbb embere ezekben a pillanatokban. Szomorú arckifejezésére először ezen a képen figyeltünk fel, amikor Merkellel és Hollande-dal szemben az asztalnál próbáltak a valamit mégiscsak kicsikarni a 17 órásra nyúlt tárgyaláson, mindhiába. Külön feltűnő a kontraszt az erőltetetten mosolyogni próbáló főnökéhez képest:

photo_camera fotó: Európai Tanács

Cakalotosz egyébként egy véglegetekig udvarias ember, brit egyetemeken, köztük Oxfordban tanult és tanított (egyébként a leginkább akadémikus marxista dolgokat). Pénzügyminiszter kollégái szerint nagyon üdítő volt, amikor egy hete felváltotta Janisz Varufakiszt: sokkal jobb volt, hogy Görögországot nem egy nárcisztikus barom képviseli a sótlan eurokratákkal szemben, hanem egy tisztelettudó, diplomatikus modorú férfi.

Cakalotosz az európai pénzügyminiszterek tárgyalásán, vasárnap délután. AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL
photo_camera Cakalotosz az európai pénzügyminiszterek tárgyalásán, vasárnap délután. AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL

Amellett, hogy vasárnap végigülte a 14 órás pénzügyminiszteri tárgyalást, még a 17 órás államfői találkozón is ott kellett ülnie. És még most sincs vége! Még meg kell írnia egy rakást törvényt, amit napokon belül át kell nyomni a görög parlamenten.

AFP PHOTO / THIERRY CHARLIER
photo_camera AFP PHOTO / THIERRY CHARLIER

Ezek ráadásul olyan törvények, amelyek ellen a Szirizát megválasztották, és amelyek Cakalotosz összes személyes ideológiai meggyőződését döfik keresztbe.

Egyszóval joggal ő a legszomorúbb ember most a világon.

AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL
photo_camera AFP PHOTO / JOHN MACDOUGALL

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.