Ha megjött a dögmeleg, így egyél Big Macet

2015 július 08., 11:33
  • Élsz-halsz-ölnél a mekis kajáért, de az irgalmatlan, gyilkos kánikulában tényleg csak valami hűvösre vágysz, és úgy érzed, nem bírnál megenni egy frissen sült Big Macet?
  • Akkor húzzál el a Mekibe, vidd haza a kaját, és egyél egy mélyhűtött Big Macet!
  • Elszopogattuk egy fagyasztott Big Macet, és elszürcsöltünk egy forralt fagyit.

Hogy biztosra menjünk, 36 órára (közepes hőfokon) egy Gorenje típusú mélyhűtőbe tettük a Big Macet, a sültkrumplit, a forró almás pitét és az epres McFreeze-t, és addig vártunk, amíg ropogósra nem dermedt.

A jégkristályokkal borított húspogácsa hangja kellemesen cseng, az állaga hűvösen taszító – már megérinteni is gyönyörű egy kánikulai délutánon. Olyan volt, mint egy jégbe hűtott kispárna.

link Forrás

A fagyasztott Big Mac (Big Mac FreezeTGM) az első, majdnem szájzárt okozó harapásra olyan, mint a Big Mac Original, azzal a különbséggel, hogy hirtelen semmilyen ízt nem éreztünk, mert a fogunkba belenyilallt a hideg, az ízlelő bimbóink elhaltak, és rögtön a torkunkon akadt egy galambtojásnyi falat.

Egyikünk – hogy el ne hányja magát – megpróbálta gyorsan lenyelni, de ahogy a McFalat egyre közeledett a nyelőcsőhöz, úgy lett egyre undorítóbb, mert a teljesen íztelen, száraz vattában egyedül a Big Mac-szósz mellékízTM domborodott ki. Másikunk – hogy el ne hányja magát – megmikrózta a szájában, és igaza is lett, így kell fogyasztani a tökéletes nyári street foodot: ilyenkor a hűvös szétárad, a Big Mac felpuhul, az ízek előbukkannak, a falat lecsúszik (vagy inkább letoccsan).

A sültkrumpliban fagyasztva visszaállnak a feltételezett eredeti ízek, ilyesmi lehet még sültkrumplipor formájában. Először még olyan, mintha az ember egy homokos tampont rágna, nem harmonizál benne a terc-butil-hidrokinon és dimetil-polisziloxán íze, de nagyon hamar felenged, szinte látni, ahogy izzad, és nemsokára a klasszikus kihűlt sültkrumplit hozza. De addig úgy kell vele birkózni, mint egy fahéjporos gumicukorral.

A kóla felforralásával sikerült előállítanunk egy somogyi Coop polcán, a napos részen felejtett szénsavmentes Kofola-utánzat tökéletes mását, igazi kólaízesítésűüdítő-ízű termék. A meleg kóla a XXI. századi ember beduinteája – nem véletlenül nem issza senki. Fájt, mint a hetvenes évek lengyel kávéja.

A McDonald's magyar fejlesztései híresen szörnyűek, mi viszont most ingyen átadjuk egy tökéletes desszert licencét. (Szívesen.) Az általában ehetetlenül forró, 250 forintos hasfájás jéggé fagyva, forralt epres McFreeze-zel jobb, mint az álompite.

link Forrás

Belemártogattuk a jégpitét a forralt epres McFreeze-be: mennyei, a Gerbeaud kinyalhatja. Annyira adja magát, hogy érthetetlen, hogy a magyar újítást eddig miért nem hozták forgalomba, hiszen már megőrült érte a világ 444 konyhájában két ember. Ez már nem is Happy Meal, hanem happy finish!

Ha ez nincs, hogy leszorítsa az ehetetlenül nyári Big Macet, talán még most is a vécén ülnénk, ha meg nem haltunk.

Ács Dániel, Herczeg Márk

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.