Elképesztően nagy a phenjani repülőtér ahhoz képest, hogy Észak-Korea a világ legelzártabb országa

2015 június 26., 06:47

Nem is volt ott senki, amikor Kim Dzsongun észak-koreai vezető megtekintette. Vele volt a felesége, Ri Szoldzsu, és a képaláírások szerint a húga, Kim Dzsongil korábbi diktátor legkisebb lánya, Kim Jodzsong is, de ő sehol sem látható.

Kim Dzsongun a feleségével, Ri Szoldzsuval és a húgával, Kim Jodzsonggal tekintette meg az új terminált

A Phenjani Szunani Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálját július 1-én fogják ünnepélyesen átadni – közölte az észak-koreai állami média, bár nem tudom, minek államizok, amikor ott csak olyan van.

Fotók: AFP / KCNA via KNS
photo_camera Fotók: AFP / KCNA via KNS

A hivatalos tájékoztatás szerint a városközponttól 24 km-re északra, Szunan városa mellett lévő reptérnek két kifutópályája van, eddig csak a nagyobb, északi kifutópálya volt üzemben, amit főleg a nemzetközi járatok használtak, a kisebbet elvileg a belföldiek is.

De hát kit akarnak átverni abban az országban, ahol még a hivatalokban is ceruzával írnak mindent újra fénymásolás helyett, és a toronyházakban sem működnek a liftek? Úgy tűnik, mindenkit átvernének, hiszen kiadtak egy rakás képet a bejárásról, amin úgy látszik, 20 percenként szállnak a gépek, és annyi hely van, mintha csak Phenjan lenne az új Ibiza.

Kim Dzsongun egy üres reptéri boltban, balra a felesége, Ri Szoldzsu
photo_camera Kim Dzsongun egy üres reptéri boltban, balra a felesége, Ri Szoldzsu

(Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.