Kivágták a Dagály strand magos fáit

Tbg
2015 június 05., 11:34

Ennek a fele sem tréfa, lóhalálában elkezdődött a budapesti vizes világbajnokság helyszínének rendezése a Dagály strandon.

Első lépésként a strand északi felén álló, igen magas, igen régi fákat vágták ki.

Kell a hely: a vébé helyszínéül szolgáló komplexum legnagyobb épülete még a Parlament méreteit is felülmúlja.

A kivitelezést a Market Zrt. kapta, furgonjuk már fel is tűnt. A cég az Orbán-kormány számos kiemelt projektjénél már bizonyított, ők építették pl. a Groupama Aréna (Fradi-stadiont).

A szuperuszoda, amelynek látványtervét itt találja, 21,4 milliárdba kerül.

A Dagály strand nyárfái viszont ezt már nem fogják látni - már csak egy ideig szemlélődnek itt a törzsek.

Öröm az ürömben, hogy a nyár termésének levegőben szálldogáló gyapotszerű terméséből kevesebbet fognak nyelni egy ideig a környéken.

Maga a strand az idei szezonban félgőzzel és olcsóbb jegyekkel üzemel: a medencék nagy része amúgy is a strand déli részén található.

A budapesti Közgyűlésben szó volt már arról is, hogy a rakpartot is rendezik: a képen a Dagály strand Duna felőli oldala látható. Ezt a szakaszt biztosan rendezik, kérdés, hogy a Kossuth tértől idáig vezető gyalogos és kerékpáros sétány megvalósul-e. Forrás még nincs rá, a város az előkészítsre elkülönített kétszáz millió forintot.

Hogy mennyi fa volt itt egykoron, és mekkora területet védtek a lombok, a Google korábban késztült műholdas képén jól látható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.