Egy osztrák kisvárosban vannak a világ legkülönlegesebb buszmegállói

  • Krumbach egy apró osztrák város, ezer lakossal. Gyönyörű helyen fekszik, de ez azon a környéken nem ritka dolog, ezért mindez idáig nem volt túl ismert. 
  • Két éve azonban a város vezetése kitalálta, hogyan szerezhetnének némi hírnevet maguknak, és vonzhatnának ezzel magukhoz turistákat.
  • Felkértek hét külföldi építészt, hogy tervezzenek a városnak egy-egy buszmegállót. Cserébe egy ingyenes nyaralást kínáltak a városkában. Mindenki igent mondott. 
  • A hét építész Sou Fujimoto (Japán), Wang Shu (Kína), Rintala Eggertsson Architects (Norvégia) , az Ensamble Studio (Spanyolország), Smiljan Radic (Chile), Architecten de Vylder Vinck Taillieu (Belgium), és Alexander Brodsky (Oroszország) kétszáz osztrák tervezővel és mesteremberrel működött együtt, ebből született meg a hét megálló. 
  • A helyszínen az orosz épületfotós, Yuri Palmin fotózta végig a megállókat. További fényképoldalait Facebook-oldalán lehet megnézni, illetve van egy honlapja is, igaz jelenleg épp átalakítás alatt. 
Sou Fujimoto megállója. Az időjárás ellen nem sok védelmet nyújt, de újfajta belehelyezkedést nyújt a környezetbe. Fotó: Yuri Palmin
Az orosz Alexander Brodsky (Fotó: Yuri Palmin)
Ensamble Studio terve (Fotó: Yuri Palmin)
Fotó: Yuri Palmin
A norvég Rintala Eggertsson Architects épülete egyszerre buszmegálló és kilátó a mellette lévő teniszpályára (Fotó: Yuri Palmin)
(Fotó: Yuri Palmin)

Bus Stop Krumbach, Bränden

A környező utak ihlették a De Vylder Vinck Taillieu tervét (Fotó: Yuri Palmin)
Fotó: Yuri Palmin
Fotó: Yuri Palmin
Smiljan Radic megállója (Fotó: Yuri Palmin)
Fotó: Yuri Palmin
Fotó: Yuri Palmin
Fotó: Yuri Palmin
Fotó: Yuri Palmin
Fotó: Yuri Palmin
(Fotó: Yuri Palmin)
Fotó: Yuri Palmin
Fotó: Yuri Palmin