Gyönyörű fotósorozat a magyar puszták ikerpárjáról, akik együtt élték le egész életüket

  • Stekovics János 1985-ben ismerkedett meg a Lukács testvérekkel, Istvánnal és Jánossal. Akkor a hatvanas éveikben jártak, azóta már mindketten elhunytak.
  • A Németországban élő fotós dokumentálta az ikerpár mindennapjait: ahogy hajnali négykor felkeltek, és dolgozni kezdtek a földeken az állatokkal, és ahogy éltek abban a házban, amit még a szüleiktől örököltek, és amiben egész életüket leélték. A legtöbb dolgot, amire szükségük volt életükhöz, elő tudták állítani a földjükön. 
  • Az ikerpár ráadásul szinte ugyanolyan használati tárgyakkal rendelkezett, személyiségük viszont sokat különbözött. István nyitott, társasági ember volt, míg János inkább csendes, magának való típus. István szeretett a ház körül dolgozni, János pedig szívesebben bánt az állatokkal. Egyikük sem házasodott meg élete során. 
  • Az évek során Stekovics szinte családtaggá vált. A testvérek halálával (egyikük 2005-ben, másikuk pedig 2007-ben hunyt el) párhuzamosan alakult át a mezőgazdaság is az Alföldön, a kis családi gazdaságok helyét sorra veszik át a nagygazdaságok. Egy letűnt világnak állít emléket Stekovics Ikrek című portrésorozata, aminek többi eleme a fotós honlapján nézhető meg. A képekből egy kötet is készült
Fotók: Stekovics János

steko24

steko22

steko21

steko20

steko19

steko08

steko07

steko06

steko05

steko04

steko03

steko02

Fotografien von Janos Stekovics

steko28

steko27