Szobrot kapott Portugália válasza Dzsudzsák Balázsra

2014 december 21., 17:51
Cristiano Ronaldo portugál labdarúgó (k) családtagjaival a szülõvárosában, Funchalban állított szobrának avatásán 2014. december 21-én. (MTI/EPA/José Sena Goulao)
photo_camera Cristiano Ronaldo portugál labdarúgó, futballista, divatikon nálánál alig kevésbé szemrevaló családtagjaival Madeira szigetén, a szülõvárosában, Funchalban állított szobrának avatásán 2014. december 21-én. (Fényképek: MTI/EPA/José Sena Goulao)
Cristiano Ronaldo portugál labdarúgó a szülõvárosában, Funchalban állított szobrának avatásán 2014. december 21-én. (MTI/EPA/José Sena Goulao)
photo_camera A mű és a modell. Úgy hasonlítanak, mint egyik tojás a másikra. A szobor alkotója láthatóan igen nagy gondot fordított a labdarúgó futballista legendás mellizomzatának megformálására, bravúrosan ábrázolta az izomcsoportokra itt-ott ráfeszülő mezt, de a nadrágban jellegzetesen dudorodó bré kidolgozása is mesteri. Az ötvenes évek szocialista szobrászatának legemlékezetesebb munkásábrázolásait idézi a csaknem négy méter magas mű.
Cristiano Ronaldo portugál labdarúgó a szülõvárosában, Funchalban állított szobrának avatásán 2014. december 21-én. (MTI/EPA/José Sena Goulao)
photo_camera A mindig sármos, ápolt, jó megjelenésű labdarúgó ezúttal is kitett magáért, ami külcsínt illeti. Funchal városában egyébként már C. Ronaldo-múzeum is van.
photo_camera Egy kacsintás, „kedves gesztus” a kamerának. CR7 igazi sármőr! Az ünnepi alkalomra kölcsönkérte Lázár János karóráját is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.