Nézd Már, Hogy Áll Ez A Csikós A Lován!

2014 október 25., 15:42

Régi népszokást követve ma, Szent Dömötör napján behajtottak a Hortobányon. Nem engem, hanem a jószágokat. Az erről készült fotók az MTI-s Czeglédi Zsolt keze munkáját dicsérik.

Rackanyájat hajtanak a Szent Dömötör-napi behajtási ünnepen Hortobágyon. A hűvösebb időjárás közeledtével a hortobágyi pásztorok, a régi népszokásokat követve, a rájuk bízott jószágokat behajtják a pusztáról a téli szálláshelyeikre.
photo_camera Rackanyájat hajtanak a Szent Dömötör-napi behajtási ünnepen Hortobágyon. A hűvösebb időjárás közeledtével a hortobágyi pásztorok, a régi népszokásokat követve, a rájuk bízott jószágokat behajtják a pusztáról a téli szálláshelyeikre.

Pásztorok a Szent Dömötör-napi behajtási ünnepen
photo_camera Pásztorok a Szent Dömötör-napi behajtási ünnepen

Egy csikós bemutatót tart lovával a Szent Dömötör-napi behajtási ünnepen
photo_camera Egy csikós bemutatót tart lovával a Szent Dömötör-napi behajtási ünnepen

Pusztaötös a Szent Dömötör-napi behajtási ünnepen a Hortobágyon
photo_camera Pusztaötös a Szent Dömötör-napi behajtási ünnepen a Hortobágyon

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.