Egyre kilátástalanabb az ukrán menekülthelyzet

2014 október 15., 15:35
A tízéves Yeva Dnyipropertrovszkban. Az ENSZ szerint a Kelet-Ukrajnában az elmúlt egy évben 360000 ember kényszerült arra, hogy a harcok miatt elhagyja otthonát. Ez a szám csak a regisztrált migránsokat jelenti, a valós szám sokkal magasabb lehet. Sokan az ország nyugati felében lévő, vagy az Oroszországban élő  rokonaikhoz költöztek, mindenüket hátrahagyva.  Brendan Hoffman képei. (Getty Images)
photo_camera A tízéves Yeva Dnyipropertrovszkban. Az ENSZ szerint a Kelet-Ukrajnában az elmúlt egy évben 360000 ember kényszerült arra, hogy a harcok miatt elhagyja otthonát. Ez a szám csak a regisztrált migránsokat jelenti, a valós szám sokkal magasabb lehet. Sokan az ország nyugati felében lévő, vagy az Oroszországban élő rokonaikhoz költöztek, mindenüket hátrahagyva. Brendan Hoffman képei. (Getty Images)
Dasha férjével együtt menekült egy Donyeckből. Hatvan emberrel együtt él most egy iskolában. Dasha fodrász, és ingyen vágja a befogadó falu lakóinak a haját, ezzel megköszönve a lehetőség, hogy ott élhet átmenetileg.
photo_camera Dasha férjével együtt menekült egy Donyeckből. Hatvan emberrel együtt él most egy iskolában. Dasha fodrász, és ingyen vágja a befogadó falu lakóinak a haját. Így köszöni meg lehetőséget, hogy ott élhet átmenetileg.
Menekült regisztráció Dnyitropetrovszkban. Szeptember ötödikétől elvileg tűzszünet van érvényben Kelet-Ukrajnában, de gyakorlatilag a harcok ugyanúgy folynak tovább. A leghevesebb összecsapások Donyeck környékén zajlanak és egyáltalán nem lehet látni, hogy bármikor véget érnének. Az ott élők helyzete egyre kilátástalanabb, legutóbb Németország küldött a régióba jelentős segélyszállítmányt.
photo_camera Menekültek regisztrációja Dnyitropetrovszkban. Szeptember ötödikétől elvileg tűzszünet van érvényben Kelet-Ukrajnában, de gyakorlatilag a harcok ugyanúgy folynak tovább. A leghevesebb összecsapások Donyeck környékén zajlanak, és egyáltalán nem lehet látni, hogy mikor érnek véget. Az ott élők helyzete egyre kilátástalanabb, legutóbb Németország küldött a régióba jelentős segélyszállítmányt.
Vlogyimir Ivanov a Jó Hírek Evangélikus egyház lelkésze celebrál istentisztelet. A kisegyház tagjai menekülteket fogadtak be Donyeckből.
photo_camera Vlogyimir Ivanov a Jó hírek evangélikus felekezet lelkésze celebrál istentisztelet. A kisegyház tagjai menekülteket fogadtak be Donyeckből.
Maria Kuzminskaya, egy helyi önkéntes szelektálja a segélyszállítmányban érkezett ruhákat a rászorulóknak.
photo_camera Maria Kuzminszkaja, egy helyi önkéntes szelektálja a segélyszállítmányban érkezett ruhákat a rászorulóknak.
Három gyerek játszik egy iskolában, ahová több menekült családot költöztettek.
photo_camera Három gyerek játszik egy iskolában, ahová több menekültcsaládot költöztettek.
Dimitrij, felesége Anna várnak egy buszra három hónapos lányukkal Luganszkban. A család a harcok elől kénytelen elmenekülni a városból.
photo_camera Dimitrij, felesége Anna várnak egy buszra három hónapos lányukkal Luganszkban. A család a harcok elől kénytelen elmenekülni a városból.
Egy lány Oleg Tsarov egykori házában. Tsarov egy  oligarcha volt, aki beállt a lázadókat támogatni, de elkapták és letartoztatták. A multimilliomos villáiból menekülttáborokat alakítottak ki
photo_camera Egy lány Oleg Carov egykori házában. Carov egy oligarcha volt, aki beállt a lázadókat támogatni, de elkapták és letartóztatták. A multimilliomos villáiból menekülttáborokat alakítottak ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.