Egy kutya szoptatja a kis oroszlánt, amit a szülei magára hagytak

2014 október 09., 19:42

Egy frissen lekölykezett nőstény kutya vett gondozásba egy kis lengyelországi magán állatkertben egy oroszlánkölyköt, amit az anyja nem szoptat.

Ela, az oroszlánmama kezdettől nem törődött a kis Parysszal, nem szoptatta, és az apja is csak egyszer nyalogatta meg, aztán magára hagyta – mondta el az AFP-nek a kelet-lengyelországi Lublin közelében fekvő Wojciechow állatkertjének tulajdonosa.

Krzysztof Zerdzicki ezért Carmen, a nőstény bobtail kutya pár nappal korábban született kölykei közé csempészte a kis oroszlánt. A férfi szerint a kutya először meglepődött, de aztán jól fogadta a jövevényt: őt is nyalogatja és szoptatja rendesen. A kis hímoroszlánt már a kutyakölykök is elfogadják.

A társainál jóval nagyobb étvágyú Parys a szoptatás mellett kiegészítő táplálásban is részesül, egy hónap múlva pedig már húst is kap.

Az állatkert tulajdonosa szerint az oroszlánkölyöknek még két hónapig kell a kutyadada mellett maradnia. (MTI, fotók: Janek Skarzynski / AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.