Tíz kép arról, hogyan küzdenek Hongkongban a demokráciáért

A rendőrökkel szemben felálló demokráciapárti tüntetők azzal védekeznek, amivel tudnak. Ez néha esernyőket jelent (AARON TAM / AFP)
A város legforgalmasabb útját, közel a kormányzati negyedhez, több ezer tüntető foglalta el. A rendőrség több tucat embert vett őrizetbe, de sokan vasárnap késő éjjelre is az utcán maradtak (AARON TAM / AFP)
A rendőrség könnygázzal oszlatott, sokan próbáltak meg orvosi maszkokkal védekezni ez ellen (XAUME OLLEROS / AFP)
Tüntetők menekülnek a könnygázfelhő elől. A BBC-nek a helyszínen arról beszéltek, hogy nem fogják feladni, amíg valódi reformfolyamatok el nem indulnak, mert nem akarják, hogy országuk megadja magát Kínának.  ( Anthony Kwan/Getty Images)
Egy pihenő rendőr (ALEX OGLE / AFP)
A tüntetők között rengeteg a diák, a hét elején az első tüntetések is egyetemeken törtek ki (Lam Yik Fei/Getty Images)
Rendőrök állítanak elő tüntetőket. A város kormányzója illegálisnak minősítette a tüntetéseket, a válságra pedig politikai megoldást ígért. (Lam Yik Fei/Getty Images)
Tegyétek le a fegyvereiteket! felírat. Beszámolók szerint késő éjszakára is ezrek maradtak kinn az utcákon, de a hangulat békésebb, mint órákkal korábban volt. (Lam Yik Fei/Getty Images)
A főbb útvonalról el tudták tüntetni a tüntetőket a rendőrök, a tiltakozók egy közeli parkban gyűltek ismét össze. (Anthony Kwan/Getty Images)

(Felső kép: XAUME OLLEROS / AFP)