Másodjára is átadták a Várkert Bazárt

Egyszer már átadták a félkész Várkert Bazárt, közvetlenül az országgyűlési választások előtt, április harmadikán. Akkor Orbán Viktor beszélt a privatizáció sötét fellegeiről, a harminc évnyi romlásról, amit három év alatt rendbe raktak. Körülötte akkor fideszes táblaerdők lengtek és a NER potentátjai ültek. Az áprilisi átadó annyira jól sikerült, hogy rögtön be is zárták a Várkertet.
Az augusztus végi építkezési határidőt L. Simon László szabta, ezért pénteken újra színpadot ácsoltak, hogy a felújított Lánchíd utcán vágják át a nemzetit. A ünnepség közel sem volt akkora mint mikor Orbán beszélt. Se táncosok, se vers, se celebsereg.
A gond megint csak annyi, hogy az utca sincs kész. L. Simon hangsúlyozta többször is, hogy a kivitelezőknek még két hetük van befejezni az útszakaszt, ezért még sem a 86-os busz, sem az autósok nem hajthatnak rá. A Várkert Bazárban nyíló CBA-nak sincs egyelőre nyoma. De nem kell megijedni, ha a pletykák igazak, akkor az első kerület tart egy harmadik avatót is, mikor a Szarvas téren is befejeződnek a munkák.
Tarlós István szerint aki csak kritizálja az átadókat és azok számát, az nem tud örülni, hogy a főváros fejlődik. A Lánchíd utcában újak lettek a villamosmegállók és hajókikötő is.
A mostani megnyitón már közel sem volt akkor celebkedés, mint Orbánnál. Vitézy Dávid mellett Kerényi Imre tette csak tiszteletét.

varkert_13

L. Simon szerint ez nem is egy átadó volt, hanem egy birtokba vétel. A vágás előtt elmondta, hogy az útszakasz egy hangulatos sétálóutca képét nyújtja. Igaz pontosan ugyanaz a forgalom fog haladni rajta mint előtte, egyelőre semmilyen forgalomkorlátozás nem lesz. A Lánchíd utca alatti közműveket kicserélték, azokhoz szerinte száz évig nem kell nyúlni.
Több újságíró is hitetlenkedve fogadta a lekövezett Lánchíd utca szélességét. L. Simon bízik benne, hogy két 86-os busz is el fog férni egymás mellett, de azért Vitézynél is rákérdezett, hogy elég széles-e az utca. A BKK főnöke szerint "persze".
L. Simon államtitkár nem győzte megköszönni az EU pénzügyi támogatását a projekthez, szerinte anélkül nem lehetett volna megvalósítani a tizenegymilliárdos felújítást. Persze ez rengeteg munkahelyet teremtett, ami meg adót, tehát a költségvetés is nagyon jól járt.

varkert_7

varkert_3

varkert_4

varkert_5

varkert_6