Két évvel az olimpia előtt gyomorforgató állapotok uralkodnak a majdani versenyhelyszínen

  • Két év múlva, 2016. augusztus 5-én indul majd a riói olimpia.
  • De az olimpia előkészületei nagyon rosszul állnak.
  • Annyira, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság már mindenféle fenyegetéseket bevetett, azt is bedobták, hogy egyszerűen el kéne venni a brazil várostól a rendezés jogát.
  • Sok helyszínnel akadnak gondok, de a leginkább talán a vitorlázás majdani helyszínén gyomorforgató a helyzet.
  • A Rio De Janeiro mellett fekvő Guanabara-öbölben egészen elképesztő állapotok uralkodnak, gyakorlatilag egy nagy, nyilvános szemétlerakó az egész. 
Az állapotok nem csak felelőtlen emberek magánakciójának köszönhetőek, a város szennyvízének 70 százaléka is az óceánba köt ki. (Buda Mendes/Getty Images)
Az AP beszámolója szerint a vitorlások egészségügyi állapota is veszélyben foroghat majd, a mostani teszten egy ausztrál edző esett a vízbe, csuklóján utána kiütések jelentek meg. (Buda Mendes/Getty Images)
Egészségügyi szakértők szerint a vitorlásoknak be kell majd oltatniuk magukat Hepatitis ellen. (Buda Mendes / Getty Images)
2012 olimpiai bajnoka, Mat Belcher is részt vett a terepszemlén. Azt mesélte, hogy rengeteg műanyag palackot és zsákot találtak ott, de még egy döglött kutyába is belefutottak. "Ha az Olimpia holnap lenne, igen komoly bajban lennénk" - mondta. (Buda Mendes/Getty Images)
Az év elején már elindult egy komoly takarítási hullám, 33 tonna szemetet vittek el ekkor. A szervezők pedig abban bíznak, hogy felére tudják csökkenteni az öbölbe engedett kezeletlen szennyvíz mennyiségét. (Buda Mendes/Getty Images)

(via Business Insider)