Kövér László fölavatta a Duna-házat Torockón

Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a Duna Televízió Nonprofit Zrt. által létrehozott kulturális központ, a Duna-ház avatásán az erdélyi Torockón. (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)
A házelnök úgy vélte, a nemzet határokon átívelő egyesítése tulajdonképpen 1992-ben, a Duna Televízió létrehozásával kezdődött. „Senki jogos érdekét nem sértjük, csak a magyarok érdekét erősítjük, védjük” – fogalmazott Kövér László.
Torockói népviseletbe öltözött kislány az unitárius templomban tartott istentiszteleten a Duna-ház avatása elõtt. A 90 százalékban magyarok által lakott Torockón vasárnap az ortodox egyház is rendezvényt tartott. Irineu gyulafehérvári érsek újraszentelte a pár tucatnyi hívet számláló gyülekezet templomát és négy méter magas keresztet avatott a Duna-házzal szemközti templomkertben.
Népviseletbe öltözött asszonyok érkeznek a dalai lámának, a tibeti buddhisták emigrációban élő legfőbb vallási vezetőjének a 79. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségre a Csuglakhang-templomba az indiai Dharamszalában 2014. július 6-án. (MTI/EPA/Szandzsaj Baid)