Semmi különös, csak egy újabb Kim Dzsongun-galéria

2014 november 23., 16:45

Nyilván van abban valami vicces, hogy a teljesen perifériára szorult Észak-Koreával ennyit foglalkozik a Nyugat, de hát az ország, aminek nem is szabadna léteznie, annyira furcsa, hogy ha jönnek új fotók az egyeduralkodójáról, azokat mindig mindenkinek látnia kell.

Kim Dzsongun most (Hende Csabával ellentétben kupak nélkül) egy hadgyakorlatot tekintett meg. A Koreai Központi Hírügynökség szerint az észak-koreai néphadsereg 572-es és 630-as egységei tartottak összevont katonai hadgyakorlatot egy meg nem nevezett helyen.

Az ország hivatalos ellensége, Dél-Korea egyébként pénteken tartott éleslövészettel egybekötött hadgyakorlatot az Észak-Korea által vitatott hovatartozású Sárga-tengeren, Phenjan fenyegetései ellenére. (Fotók: AFP / KCNA via KNS)

Dzsongun egyébként a fotók szerint ezt látta, bár amilyen az észak-koreai propaganda, nem lenne meglepő, ha trükk lenne, és valójában nem is lenne elég üzemanyag a hajóknak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.