Turán is közlekedik a Combino

Tbg
2014 szeptember 23., 14:00
  • Elmentünk megnézni a gyönyörű turai kastélyt.
  • Megírtuk a történetét.
  • Most pedig bemutatjuk a kastély hátországát, Turát, a kisvárost.
  • Fotogifek, amikből kiderül, hogy még Combinó is van, ha odafigyel az ember.
Tegyük fel, hogy a kastélyban volt először, és kilép a kapun. Legelőször ezt a magtárat látja majd. Jó tudni, hogy ez a téglarakás idősebb, mint a kastély maga. (Fotogif: Botos-Tbg)
photo_camera Tegyük fel, hogy a kastélyban volt először, és kilép a kapun. Legelőször ezt a magtárat látja majd. Jó tudni, hogy ez a téglarakás idősebb, mint a kastély maga. (Fotogif: Botos-Tbg)
A rendes turista először egy város főterét keresi fel. Így néz ki Turáé. Mondhatnónk, hogy semmi különös, és minden magyar kisvárosé ilyen, igen. De jó ha tudjuk, hogy a frissen burkolt főtér és a kötelező jellegű szökőkút azt jelzi, jó viszonyt ápolunk a nyugati hatalmakkal. (Fotogif: Botos-Tbg)
photo_camera A rendes turista először egy város főterét keresi fel. Így néz ki Turáé. Mondhatnónk, hogy semmi különös, és minden magyar kisvárosé ilyen, igen. De jó ha tudjuk, hogy a frissen burkolt főtér és a kötelező jellegű szökőkút azt jelzi, jó viszonyt ápolunk a nyugati hatalmakkal. (Fotogif: Botos-Tbg)
A főtér szomszédságában található a turai piac. Szerda dél körül persze nincs túl nagy pörgés, de a helyi asszonyok közül itt vannak páran. Repkednek a viccek, és a jókedvű beefek,  ahogy kamerázni kezdünk. (Fotogif: Botos-Tbg)
photo_camera A főtér szomszédságában található a turai piac. Szerda dél körül persze nincs túl nagy pörgés, de a helyi asszonyok közül itt vannak páran. Repkednek a viccek, és a jókedvű beefek, ahogy kamerázni kezdünk. (Fotogif: Botos-Tbg)
A képen az egyik legvidámabb néni látható, nagyon elégedett volt, hogy sztárt csinálunk belőle (Fotogif: Botos-Tbg)
photo_camera A képen az egyik legvidámabb néni látható, nagyon elégedett volt, hogy sztárt csinálunk belőle (Fotogif: Botos-Tbg)
A turai templom sem egy mai darab, sőt a legrégebbi épület. Sajnos a többszöri átépítések miatt ebből a régiségből kevés érződik. A pap éppen a liturgiát oktatja a gyerekeknek. (Fotogif: Botos-Tbg)
photo_camera A turai templom sem egy mai darab, sőt a legrégebbi épület. Sajnos a többszöri átépítések miatt ebből a régiségből kevés érződik. A pap éppen a liturgiát oktatja a gyerekeknek. (Fotogif: Botos-Tbg)
A Démény nevű étterem előtt, amely inkább egy becsületes kifőzde, van a legnagyobb mozgás. A helyiek között komoly Mercedes-kultusz alakult ki, még kettő állt a parkolóban. (Fotogif: Botos-Tbg)
photo_camera A Démény nevű étterem előtt, amely inkább egy becsületes kifőzde, van a legnagyobb mozgás. A helyiek között komoly Mercedes-kultusz alakult ki, még kettő állt a parkolóban. (Fotogif: Botos-Tbg)
Tura belterületén van ez a hangulatos horgásztó, nem kell messzire menni egy jó pontyért. (Fotogif: Botos-Tbg)
photo_camera Tura belterületén van ez a hangulatos horgásztó, nem kell messzire menni egy jó pontyért. (Fotogif: Botos-Tbg)
photo_camera És ahogy a horgásztó partján sütkérezünk, megpillantjuk az asztalon a turai Combinót. Ugyanolyan sárga és ízelt, mint a pestbudai. (Fotogif: Botos-Tbg)
A horgásztó mellett kisbolt fogadja a látogatókat. Zöldség, gyümölcs, üdítő és kutyulós kávé minden mennyiségben.
photo_camera A horgásztó mellett kisbolt fogadja a látogatókat. Zöldség, gyümölcs, üdítő és kutyulós kávé minden mennyiségben.

A turai kastélynál is a Vodafone hálózata segített bennünket (x).

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.