Kövér László fölavatta a Duna-házat Torockón

2014 július 06., 16:14
Kövér László, az Országgyûlés elnöke beszédet mond a Duna Televízió Nonprofit Zrt. által létrehozott kulturális központ, a Duna-ház avatásán az erdélyi Torockón. (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)
photo_camera Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a Duna Televízió Nonprofit Zrt. által létrehozott kulturális központ, a Duna-ház avatásán az erdélyi Torockón. (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)
A házelnök úgy vélte, a nemzet határokon átívelő egyesítése tulajdonképpen 1992-ben, a Duna Televízió létrehozásával kezdődött.   „Senki jogos érdekét nem sértjük, csak a magyarok érdekét erősítjük, védjük” – fogalmazott Kövér László.
photo_camera A házelnök úgy vélte, a nemzet határokon átívelő egyesítése tulajdonképpen 1992-ben, a Duna Televízió létrehozásával kezdődött. „Senki jogos érdekét nem sértjük, csak a magyarok érdekét erősítjük, védjük” – fogalmazott Kövér László.
Torockói népviseletbe öltözött kislány az unitárius templomban tartott istentiszteleten a Duna-ház avatása elõtt. A 90 százalékban magyarok által lakott Torockón vasárnap az ortodox egyház is rendezvényt tartott. Irineu gyulafehérvári érsek újraszentelte a pár tucatnyi hívet számláló gyülekezet templomát és négy méter magas keresztet avatott a Duna-házzal szemközti templomkertben.
photo_camera Torockói népviseletbe öltözött kislány az unitárius templomban tartott istentiszteleten a Duna-ház avatása elõtt. A 90 százalékban magyarok által lakott Torockón vasárnap az ortodox egyház is rendezvényt tartott. Irineu gyulafehérvári érsek újraszentelte a pár tucatnyi hívet számláló gyülekezet templomát és négy méter magas keresztet avatott a Duna-házzal szemközti templomkertben.
Népviseletbe öltözött asszonyok érkeznek a dalai lámának, a tibeti buddhisták emigrációban élõ legfõbb vallási vezetõjének a 79. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségre a Csuglakhang-templomba az indiai Dharamszalában 2014. július 6-án. (MTI/EPA/Szandzsaj Baid)
photo_camera Népviseletbe öltözött asszonyok érkeznek a dalai lámának, a tibeti buddhisták emigrációban élő legfőbb vallási vezetőjének a 79. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségre a Csuglakhang-templomba az indiai Dharamszalában 2014. július 6-án. (MTI/EPA/Szandzsaj Baid)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.